Karalar: Adana'da sinek sorunu muhalefetin abartmasıdır

Adana Büyükşehir Belediyesinde Haziran ayının ilk meclis oturumu gerçekleşti. Meclis'te söz alan MHP'li Cemal Demirdağ Adana'nın sinek sorununu dile getirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise muhalefetin iddialarının abartılı olduğunu belirterek, '' Adana'da sinek sorunu abartılıyor ''diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 13:40

Adana Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayının ilk meclis oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda söz alan MHP'li Cemal Demirdağ, Adana'nın çeşitli bölgelerinde yaşanan bakım sorunlarını ve özellikle şehrin sinek sorununu gündeme getirdi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise bu iddiaların abartılı olduğunu belirtti ve muhalefetin iddialarına tepki gösterdi. Karalar, "Adana'da sinek sorunu abartılıyor. Adana, sinekle mücadelede en az para harcayan kenttir" ifadelerini kullandı.

İlk olarak mecliste söz alan MHP’li Cemal Demirdağ, İncirlik yolundaki kaldırım ve çevresinin bakımsızlığına dikkat çekti. Demirdağ, bu bölgelerin bakıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yüreğir'deki Muharrem Gülergin Stadı'nın girişinin de bakım ve akşam ışıklandırmasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Demirdağ: ''Adana'da cibinlik satışı patladı''

Demirdağ, Adana Galeria İş Merkezi'nin eskiden rağbet gören ancak şu anda atıl durumda olan iş merkezi için çalışmalar yapılması ve merkezin tekrar işlek hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Mersin yolunun bakımsız olduğuna dikkat çekti ve sinek problemi hakkında yoğun şikayetler aldığını belirtti. Demirdağ, sinek mücadelesi için yapılan 100 milyon TL'lik ihale olmasına rağmen, sorunların devam ettiğini ve cibinlik satışlarının patladığını söyledi.

Bu iddialara yanıt veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, muhalefetin iddialarının abartılı olduğunu belirtti. Karalar, "Doğru bilgi ile kürsüye çıkıp konuşun. İşi gücü şantaj olan bir basının burada 100 milyon diye nitelendirdigi ihale 30 milyon civarıdır. Doğru olmayan şeyleri dile getirmeyin.''