Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Tamer Gülcan ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i ziyaret etti. Ziyarette Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Tamer Gülcan, yönetmeliklerin sektör üzerinde bir engel değil, yapıcı bir araç olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Gülcan, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i ziyaret ederek inşaat sektörünün Seyhan Belediyesi’ndeki uygulamalarıyla ilgili sorunları ve görüşleri paylaştı. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin de, inşaat sektörünün karşılaştığı sorunların aşılabileceğine inandığını belirterek, karşılıklı diyalog ve iş birliğine her zaman açık olduklarını dile getirdi.
Gülcan, “Yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerekiyor”AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, inşaat sektörü olarak ekonominin lokomotifi konumunda olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Dolaylı olarak yaklaşık 300 iş koluna hitap etmekteyiz. İnşaat sektörü yaşanan ekonomik sıkıntıların tüm birimleri olduğu gibi sektörde de olumsuz etkilere maruz kalmıştır. Ama ülke ve Adana hepimizin, dolayısıyla bu süreci hep birlikte aşma zorunluluğumuz vardır. Bu nedenle yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bu nedenle müteahhitlerimizin Seyhan Belediyesi ile ilgili temel sorunları olan; İmarın açılması, proje denetimi, inşaat kontrol sürecindeki tavırlar, ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması yönündeki bürokratik engeller sektörü tıkamaktadır. Bunların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için karşılıklı çabaların olması ve aksaklıkların giderilmesi için diyalog içinde olma isteğimizin karşılık bulacağını umuyoruz.”
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “İmar yönetmelikleri konusunda inşaat sektörü olarak AYAMDER ’in yapıcı görüşlerini elbette bekliyoruz. Seyhan Belediyesi olarak yaptığımız hizmetler öncelikle yapı işleridir. Müteahhitler olarak iş ortağı konumundayız. Karşılaşılan sorunlar mutlaka aşılacaktır. Ama bilinmesi gerekir ki ülke olarak geçtiğimiz zorlu bir ekonomik süreci ve onun izleri unutulmamalıdır. Karşılıklı diyaloglar ve kanunların, yönetmeliklerin izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açığız. Bilindiği üzere hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gönderilen yönetmeliklere uyma zorunluluğumuz var. Bu kanun ve yönetmeliklere müteahhitlerimizin de dikkat ve özen göstermesi gerekmektedir. Bunlar işlerin hızlı gelişmesini sağlayacaktır” dedi.