Hatay'da yıkım kazası: 6 katlı bina İŞKUR bahçesine devrildi

Hatay'da kontrollü olarak yıkılması planlanan 6 katlı bina, iş makinesiyle yapılan yıkım sırasında yan taraftaki İŞKUR binasının bahçesine devrildi. İŞKUR'un bahçesi zarar gördü, personeller ve çevredeki vatandaşlar panik yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:20

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ağır hasar gören binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir apartmanın kontrollü yıkımı sırasında, bina yan taraftaki İŞKUR binasının bahçesine devrildi. Olayda İŞKUR’un bahçesi zarar görürken, yıkım anında İŞKUR personelleri ve çevredeki vatandaşlar panik yaşadı.

YIKIM İŞLEMİ İŞKUR BİNASI BAHÇESİNE DEVRİLDİ

Yıkım işlemi sırasında bina, kontrolsüz bir şekilde yan taraftaki İŞKUR binasının bahçesine devrildi. Bahçede büyük hasara yol açan molozlar, iş makineleriyle temizlendi. Yıkım esnasında İŞKUR binasında bulunan personeller, ani gelişen durum karşısında panikleyerek kaçıştılar. Olayın ardından çevredeki vatandaşlar da büyük bir korku yaşadı.

''TALİHSİZLİK OLDU''

50 yaşındaki vatandaş Muhterem Yıkar, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Yıkımı duyduk, biz de bizim eve zarar gelmesin diye şu anda yıkımı seyrediyoruz. İnşallah bizim eve de bir zarar gelmez diye dua ediyoruz. İŞKUR'da böyle bir şey oldu yani beklenmiyordu bu kadar zarar böyle bir hasar vereceği. Bir talihsizlik oldu, bayağı bir zarar verdi mermerlerine varıncaya kadar ve duvarı yıkıldı. Yıkıldığı zaman İŞKUR'un çalışanları bayağı bir panik halinde kaçıştılar. Yani onlar da beklemiyorlardı böyle hızlı olacağını ve İŞKUR'a bu kadar zarar vereceğini.”

Olayın ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamada, İŞKUR binasının bahçesine devrilen molozların temizlendiği ve yıkım sırasında yaşanan olayın detaylı olarak inceleneceği belirtildi. Yıkım süreçlerinin daha dikkatli yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.