Hatay'da hijyen kurallarına uymayan işletmeye ceza yağdı: Görüntüler mide bulandırdı!

Hatay'da zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde hijyen kurallarına aykırı şartlarda hizmet veren bir işletmeye para cezası kesildi. Denetimler sırasında hijyen ihlalleri tespit edilen diğer iki işletmeye ise ihtarname cezası verildi. Gıda güvenliğini tehlikeye atan görüntüler sonrası, işletmelerin daha sıkı denetlenmeye devam edeceği ve bu konuda taviz verilmeyeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:14

Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde gıda işletmelerinin standartlara uygun hizmet vermesini ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla kurumlarla ortaklaşa denetimler gerçekleştiriyor. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kırıkhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün tüketici sağlının korunması hedefiyle ortak gerçekleştirdiği denetimlerde evrak, saklama koşulları ve hijyen gibi konularda incelemeler yapılırken standartları sağlayamayıp halkın sağlığını tehlikeye atan işletmelere ceza yazıldı.

Hijyen Denetimlerinde Mide Bulandıran Görüntüler

Hatay’da yapılan hijyen denetimlerinde kurallara uymayan bir işletmeye para cezası kesildi. Denetimlerdeki görüntüler ise mide bulandırıcıydı.

Denetimlerde Skandal İhlaller

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde düzenlenen denetimlerde, Kırıkhan ilçesindeki işletmeler tek tek incelendi. Gıda güvenliğine dair kuralların ihlal edildiği işletmede, saklama koşulları ve hijyenin yetersiz olduğu tespit edildi.

3 İşletmeye Ceza Yağdı

6 işletmenin denetlendiği bu süreçte bir işletmeye para cezası, iki işletmeye ise ihtarname verildi. Denetimlerde evrak eksiklikleri ve personel hijyeninin yetersizliği de dikkat çekti.

Tüketiciler Uyarıldı

Yetkililer, gıda güvenliği için denetimlerin süreceğini belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları ALO 153 üzerinden bildirmelerini istedi.