Gratis’ten Adana’da dev lojistik yatırımı

Gratis, İstanbul’daki lojistik merkezine ek olarak Adana’da ikinci lojistik merkezinin temelini attı. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan merkez, 56 bin 500 metrekarelik alanıyla Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine hızlı hizmet sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 10:40

Türkiye'nin önde gelen kişisel bakım marketi Gratis, İstanbul'daki lojistik merkezine ek olarak Adana’da ikinci bir lojistik merkezinin temelini attı. 56 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak bu yeni merkez, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine hızlı hizmet sağlamayı amaçlıyor. 100 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilen merkez, 2025 yılı sonunda faaliyete başlayacak ve yaklaşık 1300 kişiye istihdam sağlayacak. Gratis Kurucu Ortağı Demir Sabancı, Adana'daki bu yatırımla firmanın büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaştığını belirtti.

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesi, Gratis'in yeni lojistik merkezinin temel atma töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Törende, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve çok sayıda davetli yer aldı. Törenin ev sahipliğini ise Gratis Kurucu Ortağı Demir Sabancı üstlendi

1.300 kişi istihdam edilecek

Gratis'in Adana'da inşa edilecek lojistik merkezi, 56.500 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterebilecek ve 2025 yılında hizmete girecek. Bu yeni tesis, Anadolu'daki pek çok kente hizmet verecek ve 1.300 kişiyi istihdam edecek.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Sabancı ailesinin Adana'ya olan ilgisinin devam etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtirken, bu yatırımın zamanlaması ve mekan seçimi açısından isabetli olduğunu ifade etti. Vali Köşger, Yumurtalık, Ceyhan bölgesinde OSB’ler, Kimya OSB, Enerji İhtisas Bölgesi gibi önemli yatırımların, ayrıca Doğu Akdeniz Konteynır Limanı’nın Adana’ya ivme kazandıracağını  vurgulayarak, “Adana’ya bu dönemde böyle bir yatırımın yapılmış olması, zamanlama itibariyle de mekan seçimi itibariyle de isabetli” yorumunu yaptı.

Zeydan Karalar: ''Vergiyi Adana’da ödesin''

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yatırımdan memnuniyetini dile getirerek, “Sabancı Ailesi Adana için çok başka bir ailedir, sanayileşmesinde öncü olan, katkı koyan bir ailedir.  Adana açısından özellikle teşekkür ediyorum. Bizim en çok sıkıntı çektiğimiz iş, istihdam talepleri. İstihdam konusunda Adana’da bu yatırımın yapılması bizim için çok kıymetli. Onun için de teşekkür ediyorum ama bir istirhamımız var; merkezi Adana’da olsun, vergiyi Adana’da ödesin.”

Demir Sabancı: “Temelini attığımız yeni lojistik merkezimiz için 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik”

Gratis’te her biri başarılarla dolu geçen 15 yılın şahidi ve bu başarıların bir parçası olmaktan onur duyduğunu belirten Gratis Kurucu Ortağı Demir Sabancı, “Gratis için önemli bir kilometre taşı olan ikinci lojistik merkezimizi, büyüme hedeflerimiz doğrultusunda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyorum. Temelini attığımız yeni lojistik merkezimiz için 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. Toplam 56 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak ve tam kapasite ile devreye girdiğinde 1300 kişiye istihdam olanağı sağlayacak merkezimiz, 2025 yılı sonunda faaliyete başlayacak. Müşterileri, tedarikçileri ve çalışanları nezdinde en cazip satış ve pazarlama kanalı olma hedefiyle 2009 yılında kurulan şirketimiz bugün 81 ilde 714 mağazası, online satış kanalı ve 10 bin çalışanıyla hizmet vermektedir. Hedefimiz Adana’daki bu yatırımımız ile bu sayıları iki katına çıkartmak. Ülke genelinde 1500 mağazaya ulaşmak, çalışan sayısını 20 binin üzerine çıkartmak, lider konumumuzu pekiştirmek ve ilerleyen zamanda da yurt dışı piyasalara açılmak. Adana yatırımımız bugün günde 11 milyona yaklaşan müşteri hizmet sayımızı da ikiye katlamamıza yardımcı olacak. Ayrıca sayıları 500’e ulaşan tedarikçilerimizin de önümüzdeki dönemde 20 bin adetten fazla ürününü müşterileri ile buluşturması için önemli bir rol üstlenecek” şeklinde konuştu.

81 İlde 700’ü aşkın Gratis mağazası mevcut

Kurulduğu günden bu yana geçen 15 yıl içerisinde 81 ilde 700’ü aşkın mağazaya, 12 ilde 55’i aşkın Beauty güzellik merkezine ulaşan Gratis, büyüme hedefleri doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. İstanbul Tuzla’da yer alan lojistik merkezinin yanı sıra Adana’daki lojistik merkeziyle de Anadolu’daki tüketicilerine daha yakın olmayı ve tedarik süreçlerini daha da hızlandırmayı hedefliyor.