Gazeteci İsmail Saymaz Kadir Aydar’ın cezasına tepki gösterdi

CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın 25 ay hapis cezası ve ardından gelen siyasi yasak, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, cezanın hızla onanmasını ve siyasi yasağın getirilmesini tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 16:33

Cumhuriyet Halk Parti'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın 25 aylık hapis cezası onandı. 16 Mayıs 2024 tarihinde yargılandığı davada 25 ay hapis cezası alan Aydar'ın dosyası, 16 Temmuz'da Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitmişti ve karar bugün kesinleşti. Kararın ardından Aydar'a siyasi yasak getirildi. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, sürecin hızlı işlemesine ve cezaya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Saymaz, "Aydar’a siyasi yasak kondu. Ceza 24 ay olsaydı yasak konmayacaktı. Bu ne hız... Bu nasıl adalet?" diye ifade etti.

“Aydar'ın 25 aylık cezası, sınırı geçtiği için siyasi yasak kapsamına alındı”

Ceyhan Belediyesinden yapılan açıklamada, “Saymaz'ın da belirttiği gibi, siyasi yasak sınırını belirleyen hapis cezası süresi 24 ayın üzerinde olduğunda uygulanıyor. Aydar'ın 25 aylık cezası, sınırı geçtiği için siyasi yasak kapsamına alındı. Bu durum, sürecin siyasi bir yönü olup olmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a verilen ceza ve getirilen siyasi yasak, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, hukuki sürecin detayları ilerleyen günlerde daha da netlik kazanacak” ifadelerine yer verildi.