Gastronomi Treni Pozantı'da

Adana’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “Kökleriyle Adana” temasıyla renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Festival çerçevesinde sabah saatlerinde Adana’dan hareket eden “Gastronomi Treni” ile Pozantı’ya giden misafirler, burada doğayla baş başa kahvaltı yapma imkanı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 16:42

Adana’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “Kökleriyle Adana” temasıyla renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Festival çerçevesinde sabah saatlerinde Adana’dan hareket edenGastronomi Treni” ile Pozantı’ya giden misafirler, burada doğayla baş başa kahvaltı yapma imkanı buldu.

Adana Valiliği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen festivalde, misafirler önce Belemedik Tabiat Parkı’na getirildi. Burada Pozantı’ya özgü organik ürünlerden oluşan zengin bir kahvaltıyla ağırlandılar. Kahvaltının ardından katılımcılar, Karaisalı ilçesindeki tarihi Varda Köprüsü’nü ziyaret ederek bol bol fotoğraf çekildi.

Vali Yavuz Selim Köşger: “Dünyadaki en güzel lezzetler burada''

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festivalin bu yıl daha geniş bir uluslararası katılım ile yapıldığını belirtti. “Geçen yıl 900 bini aşkın ziyaretçimiz gelmişti. Bu sene de daha fazla katılım bekliyoruz” diyen Köşger, festivalin bölgenin gastronomi havzası olması açısından önemli bir işlev gördüğünü vurguladı.

Köşger, Adana’nın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Maraş, Urfa, Mersin gibi bölgelerin de gastronomi destinasyonu olarak tanıtılması gerektiğine dikkat çekerek, “Burası kadim bir coğrafya ve Mezopotamya’ya uzanan en eski medeniyetlerin kurulduğu bir yer. Bu anlamda buradaki lezzetler tarihin derinliklerinden süzülerek gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, Adana Lezzet Festivali’nin ana amacının bölgeyi tanıtmak ve Adana’nın zengin lezzetlerini uluslararası camiaya duyurmak olduğunu belirterek, “Dünyadaki en güzel lezzetler burada. Bunu iyi tanıtır ve gastronomi destinasyonu haline getirirsek, bütün bölge bundan fayda sağlayacak” dedi.

Festivalin ilerleyen günlerinde daha fazla etkinlik ve tat deneyimi sunulması bekleniyor, bu da Adana’nın gastronomi turizmi açısından bir cazibe merkezi haline gelmesine katkıda bulunacak.