Esnaf ve sürücülerin duyarsızlığı Adana’da yayaların hareket alanını kısıtlıyor

Adana’da yayalara ayrılan kaldırımların esnaf ve sürücüler tarafından işgal edilmesi, halkın tepkisini çekerken, bu soruna kalıcı bir çözüm bulunamaması kamuoyu tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 00:05

Adana'daki yayalara ayrılmış olan kaldırımların duyarsız esnaf ve sürücüler tarafından işgal edilmesi, şehir halkının sabrını taşırıyor. Konu defalarca gündeme gelmesine rağmen, yeterli çözüm getirilmemesi kamuoyu tarafından eleştiriliyor. Özellikle kaldırımların araçlar ve esnafın yola taşmış ürünleriyle dolu olması, yayaların güvenliğini ve hareket alanını kısıtlıyor.

Yayaların karşılaştığı sorunlar bitmiyor

Şehrin önemli sorunlarından biri olan trafikteki kural ihlalleri de yaya güvenliğini tehlikeye sokuyor. Sürücülerin yayalara öncelik vermemesi, kazalara davetiye çıkarırken, bazı bölgelerde yerleştirilen kasisler araçların hızını düşürmek için geçici çözümler sunuyor. Ancak yayaların karşılaştığı tek problem bu değil; iş yerlerinin yaya yollarını kapatan ürünleri, kaldırıma park edilen araçlar, bozuk yollar, scooter ve motosikletlerin aniden belirerek yayaların alanını daraltması, şehirde yürümenin neredeyse imkansız hale gelmesine sebep oluyor.

“Kaldırımda kesintisiz yürümek mümkün değil”

Fatih Bey kaldırma araba park etmek veya motosikleti kaldırımda kullanan sürücüler yüzünden kazalar meydana gelebileceğini belirterek, “Ben kaza geçirmedim ama geçiren çok gördüm. Kaldırımda kesintisiz yürümek mümkün değil. Ya karşımıza araba çıkıyor ya kaldırımın fiziki şartları bozuk oluyor” diye ifade etti.