Eraslan’dan İsrail ürünlerine boykot çağrısı

İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, İsrail ürünlerine karşı boykot çağrısı yaparak, “İsrail ürünlerini bedava verseler, hatta üste para bile verseler almamalıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 16:55

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, İsrail ürünlerine karşı boykot çağrısı yaparak, “İsrail ürünlerini bedava verseler, hatta üste para bile verseler almamalıyız” dedi.

İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösterdi. Filistin’de bir soykırım gerçekleştirildiğini ve dünyanın sessiz kaldığını aktaran Eraslan, “Müminler bir binanın tuğlaları gibidir ve ellerini birbirine geçirir. Bir taraf bir uzuv ağrıdığı zaman diğer tarafta onun acısını çeker. Şu an biz acı çekiyoruz. İçimizde fırtınalar kopuyor. Ancak biz devlet değiliz, silahlı güç değiliz. Biz şu an meşru zeminde yapabileceğimizi yapıyoruz. Bir kötülük gördük. Şu an elimiz yetmiyor. Ancak elimizle bir şeyler yapıyoruz. Kalbimizde diyoruz. Bunun yanında şunu da söylememiz lazım, bir çağrı yapmamız lazım. Bunu her platformda söylüyoruz. Hafife almamak lazım. Hafife alanlar şu an sosyal medyada ve basında görüyorlar. Birincisi sosyal medyayı aktif ve akıllı kullanma ki bunun karşılığını gördük. Devam etmemiz lazım. Onlar çirkin çirkef yüzlerini bir kez daha dünyaya gösterdik. Dünyadaki bu işbirlikçi liderler üç maymunu oynamaya devam ediyor” diye konuştu.

Boykot çağrısı yapan Eraslan, sivil toplum kuruluşları olarak çağrılarının İsrail ürünlerini bedava da verseler, hatta üstene para da verse alınmaması gerektiğini işaret ederek, “Bir diğeri boykot. Bir dönem boykotu da hafif alıyorlardı. Şu an yüzde altmış üzerinde indirim var. Buna da aldanmamamız lazım. Bizim çağrımız sivil toplum kuruluşları olarak bedava da verseler, hatta üste para da verse almamamız lazım. Şu an o çocukların kanını içiyorlar. Bir diğer mesele terör devleti İsrail ve onun işbirlikçisi, kan kardeşi ABD’nin Türkiye'den gitmesi lazım. Ne diyoruz? İncirlik, Kürecik kapansın ve defolup gitsinler buradan. Biz istemiyoruz. Bunlar sadece kan, gözyaşı getiriyorlar gittiği yerlere. İşgal yapıyorlar, işkence yapıyorlar. Şu an dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılıyor. Ve şu an dünyayı yönetenler, onların iş birlikçileri üç maymunu oynuyor” şeklinde konuştu.

Filistin’de kilometreye 30 bomba düştüğüne dikkat çeken Eraslan, “Yani kilometreye otuz ton bomba düşüyor. Çocukların öldüğünü görüyorlar. Bir diğer mesele de Mısır. Biz Sisi'nin kukla olduğunu biliyoruz. Onların kuklası olduğunu biliyoruz. Ancak oradaki Müslümanlar da ayağa kalkmalı. Sivil toplum kuruluşları ayağa kalkmalı. Ürdün’ü evet biliyoruz liderleri kukla. Ama Atlar ayağa kalkmalı. Sivil toplum örgütleri ayağa kalkmalı ve son olarak şunu söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

Pazar günü İncirlik’de eylem yapacaklarını vurgulayan Eraslan sözlerini şöyle tamamladı;

“Pazar günü de Allah nasip ederse İncirliği kilitleyeceğiz. ABD'ye bir kez daha ses vereceğiz. Onlar defolup gidecek. Ajanlarıyla birlikte defolup gidecek. İsrail'in kan kardeşi Türkiye'den defolup gidecek. Artık onların uçaklarını ajanlarını burada görmek istemiyoruz. Buradan defolup gidecekler. İnşallah pazar günü de İncirlik'e herkesi davet ediyoruz.”