Dr. Mehmet Kanık: Balcalı Hastanesi çalışanlarına deprem ödeneğinin ödenmemesi kabul edilemez

Adana'da Balcalı Hastanesi'nde çalışan asistanlar ve SES'e bağlı personel nöbet ücretlerinin ve performans ödemelerinin zamanında yatırılmamasını nedeniyle Balcalı Hastanesi Başhekimlik önünde basın açıklaması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:34

Adana'da Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan asistanlar ve SES'e bağlı personel, nöbet ücretlerinin zamanında ödenmemesi ve performans ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle Balcalı Hastanesi Başhekimlik önünde bir araya geldi. Düzenlenen basın açıklamasını Dr. Mehmet Kanık okudu. Dr. Mehmet Kanık, uzun süredir devam eden maddi sorunları ve ödenmeyen deprem ödeneklerini dile getirdi.

“Bizler aylardır nöbet ücretlerimizi ve diğer ek ödeneklerimizi zamanında alamıyoruz”

Dr. Mehmet Kanık, “Bizler Çukurova Üniversitesi Balcalı E.A. Hastanesi'nde canımızı dişimize katarak gece gündüz demeden çalışan, yeri gelince doktor, yeri gelince hemşire, yeri gelince personel, yeri gelince hastanede hasta sedyelerini çeken görevli ama hiçbir zaman hak ettiği değeri görmeyen asistan doktorlarız.  Bugün burada hakkımızı aramak için toplandık. Aylardır bizlere yapılan haksızlığı, ikinci plana atılışımızı dile getirmek için toplandık. Bizler aylardır nöbet ücretlerimizi ve diğer ek ödeneklerimizi zamanında alamıyoruz. Bu yılın Ocak ayına kadar ek ödemeler ve nöbet ücretleri en geç ayın 20'si gibi hesabımıza geçerdi. Hepimiz planlarımızı, ödemelerimizi, kredilerimizi bu tarihe göre planlanmıştık; fakat Ocak ayından beri bu ödemeler hep ileri tarihe kaydırılmaya başlandı. 3-4 ay önce yine bu sebeple önceki başhekimimiz Hafize hocamızın kapısına geldik. Kendisi bizimle konuşma tenezzülünde bile bulunmadı. Başhekim yardımcısı Mustafa hocamız bizle diyaloga geçti ve ödemelerin zamanında yatırılmaya çalışılacağını belirtti. O zamandan bu zamana değişen hiçbir şey olmadı, aksine her şey daha da kötü hale geldi” diyerek belirtti.

"İki hastane arasındaki performans ücreti farkı kabul edilemez düzeylerde seyretmekte"

Kanık, “Bir diğer konu, Adana Şehir Hastanesi hemen dibimizdeki komsu eğitim araştırma hastanemiz. İki hastane arasındaki performans ücreti farkı kabul edilemez düzeylerde seyretmekte. En son 3 yıl önce bize yapılan performans düzenlemesinden sonra tekrar bir iyileştirme yapılmadı. Bu da aynı görevi yapan meslektaşlarımızla aramızda ciddi performans ödemesi farkına neden olmakta. Yakın geçmişte büyük bir deprem felaketi yaşadık. Yaşanan bu büyük felakette bir çoğumuz ailesini, yakınlarını, evini kaybetti bir çoğumuz da psikolojik çöküntüye girdi. Buna rağmen hiç durmadan şifa dağıtmaya devam ettik. Depremden ötürü deprem bölgesinde çalışan memurlara deprem ödeneği altında ödeme yapıldı. Sarıçam ilçesi ödeme dışında bırakıldı, dolayısıyla Balcalı Hastanesi de öyle. Bizler deprem döneminde hastanelerde gece gündüz mesai yaptık, gece gündüz ameliyatlara girdik, ailemizi evde yaşadığı psikolojik yükle baş başa bıraktık işimize geldik. Balcalı Hastanesi çalışanlarına deprem ödeneğinin ödenmemesi kabul edilemez” dedi.

Dr. Mehmet Kanık basın açıklamasını sonlandırırken taleplerini şu şekilde sıraladı: “Sonuç olarak taleplerimizi toparlayacak olursam,

-İlk olarak nöbet ücretlerinin ve performans ödemelerinin ayın 20sinden önce yatırılmasını, yatırılmasında aksaklığa neden olan tüm durumlar için çözüm üretilmesini talep ediyoruz.

-İkinci olarak rektörlük ile görüşülerek performans ödemelerinde yeni bir iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz

-Üçüncü olarak deprem ödenekleri için ciddi bir adım atılmasını, yetkililerle görüşülerek çözüm üretilmesini talep ediyoruz.”