Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Teknofest Adana'da

Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), üçüncü gününde de yoğun katılımla devam ediyor. Festivalin bugünkü programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 09:47

Adana Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), üçüncü gününde de büyük ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım göstermesi beklenen festivalde, teknoloji meraklıları ve havacılık tutkunları için çeşitli etkinlikler devam ediyor. Gösterilerden bilimsel atölyelere kadar geniş bir yelpazede ziyaretçilere hitap eden festival, büyük bir coşku ve katılımla sürüyor.

Gökyüzünde Muhteşem Gösteriler

Ziyaretçiler, festivalin üçüncü gününde de SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Atak helikopteri ve paramotorların gökyüzündeki nefes kesen gösterilerini izleme şansı bulacak.

Teknoloji Yarışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bu yıl 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla başvurunun yapıldığı teknoloji yarışmaları kapsamında dereceye girenler, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Yarışmalar arasında Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, TEKNOFEST Drone Şampiyonası ve World Drone Cup gibi heyecan verici etkinlikler yer alıyor.

Dijital Deneyimler ve Sergiler

Festivalde dijital deneyim alanları da büyük ilgi görüyor. "Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren" alanında katılımcılar, Anadolu'dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital bir yolculuğa çıkabiliyor. Ayrıca "Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı" ile Çanakkale cephesindeki Mehmetçiğin mücadelesi simülasyonlarla yaşatılıyor.

Festival sahnelerinde ise çocuklar için "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Bilim Gösterisi" ve "HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali" gibi eğlenceli ve eğitici etkinlikler devam edecek. Ayrıca sergi ve planetaryum alanlarında ziyaretçiler, teknoloji ve bilimle iç içe bir gün geçirme fırsatı bulacaklar.