Çukurova Uluslararası Havalimanı Mersin sanayisini yükseltecek

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, geçtiğimiz ay hizmete giren Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın sanayi sektörü üzerindeki olumlu etkilerini değerlendirdi. Tekli, havalimanının ihracat rakamlarını rekor seviyeye taşıyacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 13:35

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olmasından büyük gurur duyduklarını ifade eden Tekli, “Böylesine güçlü bir havalimanının Mersin’de yapılması kentimizin vizyonu açısından büyük önem taşıyor. Sanayicilerimiz yaklaşık 20 dakikalık mesafede bulunan havalimanından dolayı oldukça mutlu. Çukurova Uluslararası Havalimanı, sanayicilerimizin ihracat rakamlarına doğrudan etki edecektir” dedi.

''Mersin, yatırımcıların da gözdesi haline geldi''

Mersin’in, havalimanı ile birlikte bölgenin lojistik üstünlüğünü elde ettiğini vurgulayan Tekli, “Bugün limanıyla, OSB-Otoban bağlantısıyla ve havalimanıyla bölgenin lojistik anlamda en gelişmiş şehri olan Mersin, yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanından Mersin’e yatırım için gelen sanayiciler var. Bu durum, Mersinli sanayicilerin geleceğe umutla bakmasına neden oluyor. Liman ve havalimanının tam ortasında yer alan MTOSB’nin önümüzdeki yıllarda ihracat rakamlarında ciddi bir artış bekliyoruz” şeklinde konuştu.

''Mersin’in ikinci bir Antalya olmaması için hiçbir engel yok''

Tekli, havalimanının bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacağını belirterek, “Yılda 9 milyon yolcu kapasitesine sahip, 110 bin metrekare terminal alanı ve en geniş gövdeli uçakların iniş yapabileceği 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre genişliğe sahip ana pist ile bölgenin tüm havayolu ihtiyacını karşılayacak böylesine güçlü bir havalimanının Mersin’de olması, sadece sanayi değil tüm sektörleri de olumlu etkileyecektir. Sanayi sektöründeki bu olumlu hava zamanla diğer sektörlere de yansıyacaktır. Önümüzdeki 10 yıl içinde Mersin hem sanayide, hem turizmde hem de işlevsel tarım ürünlerinde ciddi ataklar sergileyecektir. Özellikle turizm sektörünün ilgisi, havalimanı sonrasında Mersin’in bakir koylarına yönelmiştir. Mersin’in ikinci bir Antalya olmaması için hiçbir engel yok” dedi.

Mersin ve Adana’nın Çukurova Havzası olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Tekli, “Havalimanımız Mersin sınırlarında olmasına rağmen Adana’ya da çok yakın. Bu, bölgesel bir kalkınmanın başlangıcı anlamına geliyor. Havalimanımızın bölgemize kazandırılması hususunda yoğun emekleri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan başta olmak üzere tüm emeği geçenlere şahsım, yönetim kurulum ve tüm sanayicilerimiz adına sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.