Çukurova GİAD'lı hanımlardan deprem, yangın ve ilk yardım semineri

Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD) Kadın Platformu, 6 Şubat depreminin yıldönümünde düzenledikleri "Deprem, Yangın ve İlk Yardım Semineri" ile elde ettikleri geliri Hatay Defne Büyükçat İlkokulu'na bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 12:27

Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD) Kadın Platformu, 6 Şubat depreminin yıldönümünde Hatay'daki bir okula yardım etmek amacıyla "Deprem, Yangın ve İlk Yardım Semineri" düzenledi. Seminer, Çukurova GİAD Hizmet Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve dernek üyelerine önemli bilgiler sunuldu.

Seminerde, üyelerimiz Dr. Gizem Geylani, Dr. Can Eren ve iş güvenliği uzmanı Hamit Taş gibi konuşmacılar yer aldı. Ayrıca, oyuncu-sunucu Yeliz Doğramacılar Arman ve AFAD eğitmenleri de katılımcılara bilgi verdi. Seminerde, deprem sırasında ve sonrasında evlerdeki olası riskler, yangına müdahale ve ilk yardım konuları detaylı bir şekilde ele alındı.

Seminer sonrasında, Çukurova GİAD Kadın Platformu üyeleri dernek binasının üst katındaki teras salonda bir araya gelerek sohbet ettiler. Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür eden Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya'nın eşi Zehra Sakarya, seminerden elde edilen gelirin Hatay Defne Büyükçat İlkokulu'na bağışlanacağını belirtti.

Zehra Sakarya, yaptığı açıklamada, "Ülkemiz çok acı bir deprem felaketini yaşadı. Adana’mızın da içinde bulunduğu 12 ilimiz bu depremden etkilendi. Binlerce insanımızı kaybettik. 6 Şubat 2023’te depremin hemen ardından dernek binamız üyelerimiz ve Adanalılara açılmıştı. Depremin yıldönümünde de üyelerimize deprem, yangın ve ilk yardıma yönelik bilgi verilen seminer düzenlerken, Hatay’daki ilkokul öğrencilerine de dokunuş yapmayı amaçladık. Bu anlamlı seminerimize destek veren Çukurova GİAD Kadın Platformu’nun tüm üyelerine, anlatımlarıyla bizleri bilgilendiren üyemiz sayın Gizem Geylani, sayın Can Eren ve sayın Hamit Taş’a, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova GİAD Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. 6 Şubat’ta yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, böyle bir felaketi ülke olarak bir daha yaşamamayı temenni ediyorum" dedi.