Çukurova GİAD'da Gıda Güvenliği Zirvesi: Sektör temsilcileri bir araya geldi

Adana'nın önde gelen sivil toplum örgütlerinden Çukurova Genç İşadamları Derneği, Gıda Güvenliği Zirvesi'nde sektörün önemli isimlerini bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 14:47
ilkhaber-gazetesi.com

Adana'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında "Gıda Güvenliği Zirvesi" düzenledi. DQS ve IFS işbirliğiyle, Madenci Kahve ve Polyplas sponsorluğunda gerçekleştirilen zirve, gıda sektörünün önemli aktörlerini bir araya getirdi.

ULUSLARARASI UZMANLARDAN EĞİTİMLER

Uluslararası sertifikasyon kuruluşu DQS'ten Başdenetçi Elif Yıldırım Çoban ve Uluslararası Gıda Standardı IFS'in Türkiye Temsilcisi Ezgi Dedebaş Uğur, zirvede gıda güvenliği ile ilgili önemli konularda eğitimler verdi. Katılımcılar, "Gıda güvenliği", "HACCP-Kritik Kontrol Noktaları", "Gıda savunması", "Taklit-Tağşiş", "Etiketleme ve Alerjen Yönetimi", "IFS Gıda Standartları", "IFS Programları" ve "IFS'in kuruluşlara sağladığı destekler" gibi konularda bilgi edindiler.

Zirveye Tarım ve Orman Bakanlığı denetçileri, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, gıda ve ambalaj üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada gıda güvenliğinin önemini vurguladı. Sakarya, "Gıda güvenliği tüm dünyada her insanı ilgilendiriyor. Bu zirveye katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü hem kendilerine katkı koyuyorlar, hem çalıştıkları firmalara katkı koyacaklar, hem de öğrendikleriyle gıda güvenliğine yönelik yaptıkları çalışmalarla insanlığa katkı koyacaklar" dedi.

Gıda sektörünün önemli aktörlerini bir araya getiren zirve, gıda güvenliği ile ilgili önemli kararların alınmasına da vesile oldu. Katılımcılar, gıda güvenliğini geliştirmeye yönelik ortak çalışmalar yapma konusunda anlaşmaya vardı.

ÇUKUROVA GİAD'DAN GIDA GÜVENLİĞİ KONUSUNDA GÜÇLÜ MESAJ

Çukurova GİAD tarafından düzenlenen Gıda Güvenliği Zirvesi, gıda sektöründe farkındalık yaratma ve gıda güvenliğini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Zirve, Çukurova GİAD'ın gıda güvenliği konusundaki hassasiyetini ve bu konudaki sorumluluk bilincini de ortaya koydu.