Çocuklar hem gezdi, hem öğrendi

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, ÇOGEP projesi kapsamında çocuklar için Tarsus’a gezi programı düzenledi. Çocuklar, Tarsus Hayvanat Bahçesi, Tarsus Şelalesi ve Nusret Mayın Gemisi gibi tarihi ve doğal mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir gün geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:54

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında gezi programı düzenlendi.

İLKHABER Gazetesi'nden Abdurrahim Sağ'ın haberine göre; Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde, yürütülen “Gücümüz Sevgimiz” projesi kapsamında; çocuklar için gezi programı düzenlendi. Şube personelli eşliğinde projeye katılım sağlayan kursiyerlerle birlikte Tarsus’a gezi düzenlendi.

ÇOCUKLAR HAYVANAT BAHÇESİNİ ÇOK SEVDİ

Tarsus İlçesi’ne yapılan gezi programında çocuklar, Tarsus Şelalesi, Hayvanat Bahçesi, Nusret Gemisi ve daha birçok gezilecek alanı görme fırsatı buldu. Çocukların eğlenceli vakit geçirdikleri yerlerin başında Tarsus Hayvanat Bahçesi geldi.

BİLGİLER ALDILAR

Hayvanat bahçesini polis ağabey ve ablaları ile dolaşan çocuklar, hayvanlar hakkında bilgi aldı. Daha önce televizyonlarda gördükleri hayvanları canlı canlı gören çocukların heyecanı gözlerinden okundu.

NUSRET GEMİSİNDE TARİHE YOLCULUK

Çocuklar, Çanakkale Savaşlarında tarihe adını altın harflerle yazdıran "Nusret Mayın Gemisi" Kültür Parkı’nı da ziyaret etti. Çanakkale Deniz Zaferinde önemli rolü olan Nusret Mayın gemisinin üzerine çıkan ve gemiyi inceleyen çocuklar, polis ağabey ve ablalarından bilgiler aldı.

UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRİLDİ

Çocuklar ayrıca dönme dolaylara da bindi. Birçok yeri dolaşan ve bilgi alan çocuklar unutulmaz Bir gün geçirdi. Çocuklar polis ağabey ve ablalarına teşekkür etti.