Cengiz Durak ilk kitabını yayımladı

Gazeteci Cengiz Durak '' Almila'nın Serüvenleri'' isimli çocuk hikaye kitabının ilk baskısını yayımladı..

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 12:47

Gazeteci Cengiz Durak '' Almila'nın Serüvenleri'' isimli çocuk hikaye kitabının ilk baskısını yayımladı..

İlkhaber Gazetesi'nden Mehmet Şükrü KÖSEOĞLU'nun haberine göre; Uzun yıllar Çocuk Tiyatrosu oyunculuğu, yazarlığı ve yönetmenliği ile on binlerce çocuğun hafızasında yer eden Yazar Cengiz Durak ''Almila'nın Serüvenleri'' ismini verdiği hikaye kitabının ilk baskısıyla sektöre adım attı.

Cengiz Durak yazdığı kitap ile ilgili bilgiler verdi.  Kitabı yazmayı nereden esinlendiğini anlatan Durak, “Ata Kültür Sanat Merkezi olarak 10 yıl boyunca resmi izinlerle ilköğretim okullarımızda eğitici-öğretici oyunlarla sahnede çocuklarımızla buluştuk. İnanılmaz ilgi ve talep ile karşılandık. Bu dönem boyunca çocuk tiyatrosu üzerine maalesef yeterince kitaba ulaşamadık. Özellikle yerli yazarlarımızın bu alanda eksikliğini gördük. 12 adet çocuk oyunu yazdım, sahneye koydum. Geçmişimizden gelen bu tecrübelerimizi ve oyun yazarlığımızı çocuk hikaye kitapları yazmalıyız düşüncesi ile ilk kitabımı yayınladım. Umarım çocuklarımız için iyi, faydalı ve güzel bir iş yapmışızdır. Bir büyükbaba olarak tüm çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum”  dedi.

Almila’nın Serüvenleri 4 hikayede 4 farklı konu ile farkındalık yaratan ve toplumsal duyarlılıklara vurgu yapan eğlendiren ve öğreten keyifle okunacak bir kitap olduğunu işaret eden Durak, konu başlıkları ile kitabını şöyle özetledi;

 “Doğa ve Hayvan Sevgisi : Kahramanımız Almila oyuncak Fok balığı Tata’sı ve yüz yıllık çınar ağacı dostu ile   ormanda tavşan ailesini kötü avcıdan kurtarıyor..

ALMİLA TRAFİKLE YAŞAMAYI ÖĞRENİYOR

Trafik Hayattır : Kahramanımız Almila’nın  , komşularının yaramaz çocuğu Mertcan,ın  Trafik kazası sonrası yaşadıkları büyük üzüntü ve sonrasında yaşanan mutluluk hikayesi..Almila ve Mertcan Trafikle yaşamanın kurallarını öğreniyor..

ALMİLA KAPLUMBAĞA CARETTA CARETTALARLA..

Nesli Tükenen Hayvan Dostlarımız : Almila Ailesi ve kuzenleri ile tatile çıkıyor. Deniz sahilinde kumlarla oyun oynayan kuzenlerin Caretta Caretta’ların yaşamlarına dokunuşlarını anlatan hikayemiz oldukça keyifli ve öğretici..

ALMİLA VE AÇGÖZLÜ KARGA

Açgözlülük yıkım getirir : Kahramanımız Almila’nun kuşlara olan büyük sevgisi ve açgözlü bir Karga’nın açgözlü davranışlarının çevresindeki diğer canlı türlerine verdiği zararları konu alan kikayemiz açgözlülüğün dünya insanlığına verdiği tahribatları konu alıyor..oldukça eğlenceli ve öğretici bir anlatımla”