Büyük Saat yerleşkesi esnafı isyan ediyor

Tarihi Büyük Saat yerleşkesinde yer alan dükkanların sahipleri bu alana araç giriş çıkışının yoğun olmasından isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 15:28
ilkhaber-gazetesi.com

Büyük Saat, Seyhan’a bağlı Ali Münif Caddesi üzerinde bulunan Adana’nın tarihi yapılarından biridir. 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapımına başlanılan kule, 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlanmıştır.

Kesme taştan yapılmış olan kulenin uzunluğu 32 metredir. Türkiye’deki kuleler arasında en uzununun Büyük Saat Kulesi olduğu bilinir ve kulayı görmeye her yıl binlerce turist gelir. Bu güzel Büyük Saat Kulesi’nin yerleşkesinde yer alan esnaf, bu alanın trafiğiyle ilgili isyan etti.

Adana’nın tarihi yerlerinden biri olan fakat araç giriş çıkışının serbest olduğu Büyük Saat etrafında yollar oldukça dar. Tüm bunlara rağmen trafik akışının yoğun olmasından dolayı dükkanların önleri kapanıyor. Bu durum hem oradaki esnafa hem de Büyük Saat’i görmeye gelen turistler için olumsuzluk yaratıyor. Esnaf dükkanlarının önünün kapanmasından dert yanarken, turistler de orada rahat rahat fotoğraf çekilemiyor.

Esnaf ve insanlar hem yolların dar olması hem de bu alanın tarihi bir yer olmasından dolayı trafiğe kapatılmasını istiyor.