Beyoğlu Belediyesi'nin anaokullarına LGBT destekçisi koordinatör atandı iddiası

CHP İstanbul Gençlik Kolları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Kerem Kitay, Beyoğlu Belediyesi'nde anaokullarından sorumlu koordinatör olarak atanırken, AK Partili meclis üyesi Emre Bozkuş duruma tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 12:37

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Kerem Kitay, CHP yönetimindeki Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in onayıyla Anaokullarından Sorumlu Koordinatör olarak atandı. Kitay'ın LGBT gruplarına üye olduğu iddia edildi.

Söz konusu bağlantı üzerinden ulaşılan Mahu adlı topluluğun internet sitesinde, kendilerini "aşırı cinsel enerjilerini para karşılığında yeni doğan bebeğe veya damat ve geline iyi şans, sağlık, doğurganlık ve mutluluk getirebilen, eğer kendilerine hiç para verilmezse, herkese büyü yapabilen transseksüel kastı" olarak tanımladıkları görüldü.

AK Parti Meclis Üyesi Emre Bozkuş, Beyoğlu Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı konuşmasında, bu atamaya sert tepki gösterdi. Bozkuş, Kitay'ın anaokullarına atanmasının aileyi temsil ettiğini belirterek, “Çocuklarımızı ne olduğu belli olmayan sapkın fraksiyonlara sempatik devşiren kişiler mi emanet ediyorlar? Bu atamanın sonuçları hiç düşünmediniz mi?”  dedi.

Bozkuş, Beyoğlu halkına seslenerek, "Bu kişi bizim aile yapımızı ya da öğretmenlerimizi mi temsil ediyor? Çocuklarımızı ne olduğu belli olmayan sapkın fraksiyonlara sempati devşiren kişilere mi emanet edeceğiz? Bu atamanın sonuçlarını hiç düşündünüz mü? Bu şahsın yetiştirdiği çocukların gelecekte hemcinsine karşı sapkın düşünceler geliştirmeyeceğini nereden bilebiliriz? Eğer bu atamayı bilinçli yaptıysanız, anaokulu çağındaki yavrularımızı LGBT'ye yönlendirmekteki temel motivasyonunuz nedir? Çekirdekten mi beyinlerini yıkıyorsunuz? Atanan kişinin aynı zamanda CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu göz önünde bulundurursak, fonladığınız bu şahıs tüm İstanbul gençliğine sapkın fikirlerini aşılamak gayesini güderken; Beyoğlu'nda staj mı yapmaktadır?'' diyerek tepkisini dile getirdi.