Bekir Nennioğlu: Emekliler geçinemeyecek maaşlar alıyor

Memur Sen Adana İl Temsilcisi Bekir Nennioğlu, emeklilerin durumuna dikkat çekerek, geçinemeyecek tutarda maaş aldıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 15:32

Memur Sen Adana İl Temsilcisi Bekir Nennioğlu, emeklilerin durumuna dikkat çekerek, geçinemeyecek tutarda maaş aldıklarını söyledi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nennioğlu, “Emekli sayısı 16 milyona yaklaşırken, emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu asgari ücretin altında, en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL civarında maaş almaktadır. Kamu görevlisi emeklilerimiz de mevcut görev aylığının yaklaşık yüzde 50’si oranında emekli aylığı ile geçinmeye çalışmaktadır” dedi..

Ek işlerle emeklilerin ayakta kalmaya çalıştığını vurgulayan Nennioğlu, “Bu şartlar altında emeklilerimiz hayatlarını idame ettirmekte zorlanmakta, market ve pazara girememekte, tatil ve benzeri sosyal aktiviteler gerçekleştirememekte, torunlarına harçlık verememekte ve ek işlerle ayakta kalmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Emekli taban ücretinin asgari ücrete yükseltilmesini isteyen Nennioğlu, “Emeklilerimizin bu zor şartlardan kurtulması için, taban emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olması gerekmektedir. Emeklilerimize hak ettikleri değeri vermek ve onlara daha yaşanabilir bir hayat sunmak hepimizin sorumluluğudur. Hükümetin bu konuyu mutlaka acilen değerlendirmesi gerekir” diye konuştu.