Bedensel engelliler için 'Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk' projesi

Avrupa'daki başarılı spor politikalarından ilham alınarak geliştirilen "Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk" projesi, bedensel engelli bireylerin spor aracılığıyla sosyal etkileşimlerini artırmayı ve Türkiye'deki eksiklikleri gidermeyi amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 10:23

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk" projesi başarıyla tamamlandı. Avrupa Birliği ülkelerindeki başarılı spor politikalarını inceleyerek hazırlanan proje, ülkemizde bedensel engelli bireylerin spor yoluyla sosyalleşmelerini sağlamayı ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, 8-14 Mart 2024 tarihleri arasında Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yedi katılımcı, Almanya'nın Leipzig şehrinde bulunan SV HALLE Spor kulübünü ziyaret etti. Kulübün faaliyet gösterdiği branşlardaki etkinlikleri yerinde izleyen ekip üyeleri, tesisler hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Spor kulübünün tesislerinde gerçekleştirilen çalışmalar, Türkiye'de bedensel engelli bireyler için gerçekleştirilebilecek faaliyetler hakkında önemli bir fikir platformu sağladı. Proje ortakları arasında yer alan ve farklı ülkelerden gelen sporcular, özellikle Para Kano ve Para Kürek branşlarıyla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Projenin katkılarıyla Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'de henüz yaygınlaşmamış bu iki branşı ülkemize kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, Kano, Kürek ve Bedensel Engelliler Federasyonları ile işbirliği içinde antrenör yetiştirme kursları açılması planlanıyor. Sonrasında, bu branşların önce Adana'da, ardından ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.