Başkan Karalar’dan, hızlı tren kamulaştırma çalışmaları açıklaması

İlkhaber Gazetesi Yazı İşleri ekibinin ziyaretinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı olarak yapılan Ray Sokak ile Merkez Otogar arkasındaki bulvarın, hızlı tren çalışmaları nedeniyle kapatıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 09:22

İlkhaber Gazetesi Yazı İşleri ekibi, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a yeniden göreve seçilmesinden dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Karalar, yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı olarak yapılan Ray Sokak ile Merkez Otogarı arkasındaki bulvarın, hızlı tren çalışmaları nedeniyle kapatıldığını söyledi.

Hızlı tren hattının yapımı için bulvarın yeniden kamulaştırılarak inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Karalar, "Adana’da Ray Sokak’taki çalışmalar devam ediyor. Proje bittikten sonra nihai durum belli olacak. Orada yapılacak kamulaştırma, otogarı etkilemeyecek. Otogarı inşa edeceğiz” dedi.

“Devlet demiryolları çalışması bitmeden kesin bir şey konuşmamız doğru değil”

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da Ray sokağının tamamı kapanmaz ama daralır. Şu anda da sokak trafiğe açık. Proje bittikten sonra nihai durum ortaya çıkacak. Orada bir kamulaşma var. Orada olacak olan kamulaşma otogarı etkilemeyecek. Otogarı yapacağız. Otogar alanındaki 5 bin metre alan hızlı tren kamulaştırması gidiyor ama, 5 bin metre de biz başka yer alıyoruz. Otogarın yapılmasına bir mani yok. Kamulaştırma işi anlaşma ile olabilir. Benim gördüğüm, o bulvarın daralarak devam edeceği. Tam bulvar kalkmayacak. Diyelim ki üç şerit ise gidiş-geliş o bulvar 2+2‘ye düşer gibi. Ama devlet demiryolları çalışması bitmeden kesin bir şey konuşmamız doğru değil” ifadelerini kullandı.