Ankara'da UNESCO Dünya Miras Gezileri başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi'nin yakından tanınması için ücretsiz geziler düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 16:12

UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınması için düzenlenen “UNESCO Dünya Miras Gezileri” başladı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ TARİH TURLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak için ücretsiz olarak düzenlediği gezilerini çeşitlendirerek sürdürüyor. Başkentlilerin Ulus tarihine ışık tutan Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’ı daha yakından tanıması için “Ankara Miras Şantiye Gezileri” düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi için ‘UNESCO Dünya Miras Gezileri’ni başlattı.

TARİHİ ALANLARA YAKINDAN BAKIŞ

Başkentliler, bu geziler sayesinde Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi'ni daha yakından tanıma fırsatı bulacak. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bu önemli tarihi alanlar, ücretsiz gezilerle vatandaşlara tanıtılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu geziler, hem kentin zengin tarihini tanıtmak hem de turizmi canlandırmak adına önemli bir adım olarak görülüyor.