Anavarza Antik Kenti'ndeki eski mezarlar ilgi çekmeye devam ediyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki eski mezarlar, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 06:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 06:43

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve tarihte "Yenilmez Şehir" adıyla bilinen Adana'nın Kozan ilçesindeki Anavarza Antik Kenti, tarihi mezarlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Burçlu sur duvarı, sütunlu yol, hamam ve kilise, tiyatro, amfi tiyatro, stadyum, suyolları ve kaya mezarları ile Çukurova bölgesinin önemli antik kentlerinden biri olan Anavarza, aynı zamanda definecilerin de gözdesi. Kozan ilçe merkezinin 28 km güneyinde, Dilekkaya Köyü’nde yer alan Anavarza Antik Kenti, uzun bir geçmişe sahip. Kentte bulunan mezarlar, çok eski medeniyetlere dayanan tarihleriyle dikkat çekiyor. Eski mezarların birçoğunda, geçmişte ölen insanların inançları gereği değerli eşyalarıyla birlikte gömüldükleri biliniyor. Ancak, bazı mezarlar defineciler tarafından zarar görmüş durumda. Anavarza'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, ziyaretçilerin ilgisini çekerken, bölgenin korunması için de önemli çalışmalar yürütülüyor.