Adana’da kuşların uğrak yeri: Ulu Camii

Adana’da 9 yıldır Ulu Camii’nin önünde kuş yemi satarak geçimini sağlayan Murat Öncü, yaptığı işin inceliklerinden bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 16:29
ilkhaber-gazetesi.com

Kuş ve güvercinlerin Adana için her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Öyle ki Adana’da Merkez Park, Atatürk Parkı gibi yerlerde kuş besleyen, kuş yemi satan kişiler uzun yıllardan beri var. Ulu Camii önünde de 9 yıldır duran ve kuş yemi satarak geçimini sağlayan Murat Öncü, “Ben 9 yıldır bu işi yaparak para kazanıyorum ama maalesef kazandığımız para işimizi çok fazla görmüyor. O yüzden yaptığımız bu iş bir nevi hayır işi” dedi.

Kuşları çok sevdiğini ve o yüzden bu işi yapmayı bırakamadığını söyleyen Murat Öncü, “İnsanlar hayrına buradan yem alıp hayvanlara atıyor onları besliyor. Yaptığımız işten çok büyük bir kazancımız yok. Bir bardak yemi 2.5 TL’ye satıyoruz. Yaptığımız bu iş mesleğimiz olmaktan çıktı tamamen hayırseverliğe döndü” diye kaydetti.

Kuşların yerlerini bildiğini ve buraya alıştıklarını söyleyen Öncü, Kuşlar artık korkup kaçmıyor. Gelip burada karnını doyuruyorlar. Kuşlar da insanlar gibi aslında. İnsanlar yemek yediği bir yerde yediği yemeği beğenmezse, oradan rahatsız olursa oraya bir daha gitmez. Kuşlar da tıpkı insanlar gibi eğer yemek yedikleri bir yerden rahatsız olurlarsa bir daha oraya gitmezler. Demek burayı seviyorlar ve alışmışlar ki 9 yıldır burada benimle beraberler” diye ekledi.

Yaz ve kış mevsimlerine göre sattıkları yemlerin de farklılaştığından söz eden Öncü, kışın daha soğuk olduğu için kuşların yağ ihtiyacını daha iyi karşılayacak ürünlerle beslediklerini aktardı.

Öncü, “Hayvanlara kışın yağlı olduğu için mısır veriyoruz” dedi ve konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Kuşlar bunu yiyince kursağında biriktirip sonrasında yuvasına gidince yavrularına yediyor. O yüzden hayvanlar için kışın mısır daha sağlıklı oluyor. Hayvanlara sağladıkları yararlar açısından mısır ve buğdayın arasında çok fazla fark oluyor.”