Adana Valisi Köşger’den ADASO ve ATO'ya ziyaret

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Odası (ATO) yöneticilerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 16:13
ilkhaber-gazetesi.com

ADANA (İLKHABER) - Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Odası (ATO) yöneticilerini ziyaret etti.

ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’dan Adana sanayisi ve ekonomisi ile ilgili bilgi alan Vali Yavuz Selim Köşger'in ziyaretinde, Meclis Başkan yardımcıları Fırat Karalı ve İsmail Yağmur, Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Rafet Milli, Remzi Kar ve Hulusi Akkoç hazır bulundu.

Aldığı bilgiler doğrultusunda bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, ADASO’nun kentin önemli kuruluşlarından biri olduğunu dile getirip, hem ülke ekonomisini hem de Adana’nın sanayisini ve ekonomisini daima geliştirmek amacıyla yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti.

Adana Sanayisi, ADASO’nun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Kıvanç ise ziyaretleri için Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e teşekkür etti. Ziyaret yapılan sohbetin ardından sona erdi.

Daha sonra Adana Ticaret Odasını ziyaret eden Vali Köşger, Başkan Yücel Bayram ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. 

Tarihten günümüze önemli bir ticaret şehri olan Adana’nın ticari potansiyelinin konuşulduğu ziyaret sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, şöyle konuştu:

“Coğrafi konumu ve sahip olduğu diğer potansiyellerin bir avantajı olarak Adana, tarihin her döneminde önemli bir ticaret ve sanayi kenti olmuştur. Günümüzde de ülkemizin bu alandaki öncü kentlerinden olan şehrimizin ekonomimizde kilit rol oynayan ticaret ve sanayi hacmini geliştirmek adına odalarımız önemli işler üstlenmektedir. Bizler de imkânlarımız ölçüsünde ilimizin üretim ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi yönünde yapılan çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz.”