Adana Şakirpaşa'da dağıtılan kömür, dumanından önce tortularıyla kirletti

Adana’nın Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde kömür dağıtımı için gelen tırlar, çevrede kömür tortusu bırakarak mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, tırların yol açtığı gürültü ve çevre kirliliğinden rahatsızlıklarını dile getirerek yetkililerden çözüm talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 11:02

Seyhan Şakirpaşa Onur Mahallesi’nde kömür dağıtımı için gelen tırlar, dağıtım işlemi sırasında çevrede kömür tortusu bıraktı. Özellikle boş alanda toplanan kömür atıkları, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Eskiden kütüphane ve sağlık ocağı bulunan bu alanın yıkılmasının ardından tırların park alanına dönüşmesi, çevre kirliliği sorununu daha da artırdı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bölge sakinleri, kömür dağıtımı sırasında yaşanan yoğun korna ve araç seslerinden rahatsız olduklarını ifade ederken, bir vatandaş şu sözlerle durumu özetledi:

“Üç tarafı evlerle dolu bir alan burası, bir tarafı da caddeye bakıyor. Sabahları tırların gürültüsü zaten bizi rahatsız ediyordu. Şimdi de arkalarında bıraktıkları kömür tortusu yüzünden burada çevre kirliliği oluştu. Geçtiğimiz aylarda tırların burayı adeta bir aktarma istasyonuna döndüğünden şikayetçiydik şimdi ise, 25 Eylül’de kömür dağıtımı için gelen tırlar işlerini bitirip arkalarında bıraktıklarını umursamadan gittiler. Burada yapılan olay sonrası temizlik ekiplerinin gelmesini beklerken o günden bu yana buraya uğrayan olmadı. Burada bir sürü çocuk var, bu alanı oyun alanı olarak da kullanıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz.”

ÇÖZÜM TALEPLERİ ARTIYOR

Geçtiğimiz aylarda aynı alanda tır parkı sorunu gündeme gelmişti. Şimdi ise kömür tortusu sebebiyle mahalle sakinlerinin şikayetleri yeniden artmış durumda. Vatandaşlar, bu alanla ilgili kalıcı çözümler getirilmesini, hatta eskiden olduğu gibi alana kütüphane yapılmasını talep ediyorlar.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Çevre kirliliği ve gürültü sorunuyla başa çıkmaya çalışan mahalle halkı, çocukların güvenliği ve yaşam kalitesinin artırılması için yetkililerin duruma el atmasını bekliyor.