Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli: Yeşil vatan mücadelesinde basının desteği güç veriyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü Şehit Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın Yangınla Mücadele Eğitim Merkezi’nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, basın mensuplarına orman yönetimi ve yangınla mücadele çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi verildi. Müdür Tahsin Etli, orman yangınlarına karşı verilen mücadelede basının oynadığı kritik rolü vurgularken, teşkilatın fedakârlıkları ve başarıları paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 15:23

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, basın mensuplarıyla bölgedeki orman yönetimi ve koruma çalışmaları paylaşıldı. Toplantının amacı, yürütülen projeleri tanıtmak, gelecekteki planları anlatmak ve basın ile iş birliğini güçlendirerek, toplumun yangınlar ve diğer orman koruma faaliyetleri konusunda daha bilinçli olmasını sağlamaktı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangınla mücadele çalışmaları hakkında detaylı bilgi sunarken, kullanılan ekipmanlar da yakından incelendi. Müdür Tahsin Etli, teşkilatın yeşil vatan savunmasındaki mücadelesinde basının desteğine duyduğu minnettarlığı dile getirirken, yapılan fedakârlıkların ve elde edilen başarıların altını çizdi.

Etli, “Yıllarca dağların arkasında alevlerin içinde dumanların arasında mücadele ediyoruz”

Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, “Orman Genel Müdürlüğümüz ve teşkilatımızın yeşil vatan savunmasındaki seferberlik mücadelesine basın mensuplarımızın vermiş olduğu sonsuz destekten dolayı çok teşekkür ederim. Her zaman bizim yanımızda oldunuz, doğru haber verdiğiniz, hızlı haber verdiğiniz. Emin olun ki biz yeşil vatan mücadelemize sunmuş olduğunuz hakkı, ilgi ,alakadan dolayı tarif edilmez derecede kendimizi mutlu hissediyoruz. Aynı zamanda da güvende hissediyoruz. Niye güvende hissediyoruz? Biliyorsunuz dağların arkasında yazılmış kahramanlıklar yere duman içerisinde kazanılmış başarılar. Sizleri olmasanız hiç kimse tarafından bilinmez yıllarca dağların arkasında alevlerin içinde dumanların arasında mücadele ediyoruz” diye ifade etti.

Orman yangınlarına rağmen Adana’da 2.3 ormanlar arttı

Tahsin Etli, “Adana Orman Bölge Müdürlüğü'müz yıllardır orman yangınlarıyla mücadelede çok büyük emekler harcamış, çok büyük bedeller ödemiş, çok ciddi fedakarlıklar göstermiş bir bölge müdürlüğümüz olarak bugüne kadar Adana Orman Bölge Müdürlüğü'müz Orman Bağlılığını %2.3 artırmıştır. Bu yangınlara, bu olumsuzluklara birçok şeye rağmen verilmiş olan mücadeleyle yeşil vatanımıza sahip çıkılmış yüzde 2.3 orman varlığımızı artırmıştır. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Sayın Mustafa Yalnız konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugünkü toplantımız bir farkındalık, yeşil makamın gece gündüz, 7/24 çalışan orman bölge müdürlüğü teşkilatı ve hızlı haber akış, enformasyonu sağlamak adına bir farkındalık toplantısı olarak düzenlemiş bulunuyoruz. Bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.”

Şahbazoğlu, “Son 10 yılda çıkan yangınların sadece yüzde 12 doğal nedenlerden çıkmıştır”

Orman Yangınları ile Mücadele Adana Şube Müdürü Nezir Şahbazoğlu Adana’da çıkan orman yangınları hakkında hazırladığı sunumu sunarken şu ifadeleri kullandı: “Adana Orman Bölge Müdürlüğü'müzün orman varlığı il bazına aldığımız zaman 593 bin 660 açıklık alan 823 bin toplam olarak 1 milyon 417 bin. Osmaniye ilimizde 158 bin 679 ormanlık alan, açık alan olarak da 172 bin, toplam 1 milyon 748 bin 735 hektarlık alan. Tabi bu alanlar yeni yerler ile artış gösteriyor. Bölge müdürlüğümüzün içerisinde 10 tane işletme müdürlüğümüz var. Bunların 9 tanesi orman yangınlarına birinci derece de hassas olanlar diğer Saimbeyli' de ikinci derecede. 2023 Yılında 132 adet orman yangını çıkmış olup 346 hektar orman alanı zarar görmüştür. 160 Adet kırsal yangını müdahale etmiş durumdayız. 2024 Yılında ise bugüne kadar 59 adet orman yangını çıkmış olup 125.18 hektarlık alanı kaybetmiş durumdayız. Son 10 yılda yapılan çalışmalar sonucunda sadece yüzde 12 doğal nedenler bunun dışında geriye kalan tüm yangınlar insan faktörü yangınlardır.  Biz her yangında 1 yıl içerisinde orayı ağaçlandırma yapıyoruz. En fazla yangın şu an anızdan ormanları sıçrıyor veya bahçe yanmasından sıçrıyor.”