Adana'nın Kozan ilçesinde Kuytucak Narı hasadı başladı

Coğrafi işaretle tescillenen Kuytucak Narında hasat dönemi başladı. Ünlü narın bahçede kilosu 20 liradan alıcı bulurken, özellikleri imece usulüyle zorlu hasadı sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 09:50

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuytucak Mahallesi'nde nar hasadı başladı. İnce kabuğu, iri taneleri ve aromasıyla tanınan Kuytucak Narı, bu yıl da kitaplar tarafından büyük ilgi görüyor. Bahçede kilosu 20 TL'den satılan nar, Kozan Ticaret Odası tarafından 2 yıl önce bakanlığı işaretleyerek lezzeti tescillenen ürünler arasında yer alıyor.

Kuytucak Narı hasadı başladı

Kuytucak Mahallesi'nde atalardan kalma nar bahçelerinde hasat sezonu başladı. 15 gün sürecek olan Kuytucak Nar'ı hasadı, bölge halkı tarafından imece usulüyle gerçekleştiriliyor. 71 yaşındaki üretici Ahmet Ağluç, bu yılın nar üretimi açısından zorlandığını belirterek, kuraklığın bileşiminin erken olgunlaştığını ifade etti. Don olaylarının yaşanmaması nedeniyle narların toprakla kabarmadığını söyleyen Ağluç, “Kuytucak Narı, lezzeti ve aromasıyla bilinen ve oldukça talep gören bir üründür. Hasadı çok zor ama biz imece usulüyle yapıyoruz. Bu yıl bahçede kilosu 20 TL'den alıyor. Zor bir iş ama bu düzeni sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Kuytucak Narı'nın bakanlığı işaretle tescillenmesiyle birlikte pazar payı da genişlerken, ürün yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yoğun talep görüyor.