Adana Lezzet Festivali’nde Yumurtalık’ın tarihi ve kültürel değerleri sergileniyor

Adana’nın denize açılan kapısı Yumurtalık, 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde ilçeye özgü ürünlerle yerini aldı. Festivalde, ilçenin tarihi ve kültürel değerleri de tanıtılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 09:20

Adana’nın denize açılan kapısı Yumurtalık, 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde yerini aldı. Adana Merkez Park’ta açılan stantlarla başlayan festival, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle şehrin kültürel zenginliğine katkı sağlıyor. Festivalin ilk gününde Karataş ve Aladağ belediye başkanları ağırlandı. Yumurtalık standında ise muz, ejder meyvesi, limon, portakal gibi ilçeye özgü ürünler tanıtılarak, konuklara ikramlarda bulunuldu.

“Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında stand açan Yumurtalık Belediyesi, kökleriyle, tüm renkleriyle konuklara Yumurtalık’ın değerlerini tanıtıyor.

Festival’de Yumurtalık ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılıyor

Göreve geldiği günden bu yana rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan sürdüren, yanı sıra sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik uygulamalarıyla adından söz ettiren Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, herkesi festival alanına beklediklerini, Yumurtalık Belediyesi’nin tarihi ve kültürel değerleri ile ilçeye özel yetişen ürünleri tanıtmak istediklerini söyledi.  Adana Lezzet Festivaline 1.5 milyon ziyaretçinin katılması hedefleniyor.