Adana Karaisalı'da ormanlıklardaki genç ağaçlar büyümeye devam ediyor

Adana’nın Karaisalı ilçesinde 2008 ve 2009 yıllarında başlatılan orman rehabilitasyon çalışmaları sonucunda oluşturulan genç ormanlar büyümeye devam ediyor. Bu süreçte yaşlı ağaçlar kesilerek hem ekonomiye kazandırıldı hem de yeni ormanların yaşam alanı iyileştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 17:10

Yaşanan orman yangınları ile küle dönen alanlar insanların ciğerini yakıyor. Bir yandan orman yangınları devam ederken, diğer yandan ise bazı bölgelerde yeni ormanlık alanlardaki ağaçların büyümesi yüreklere su serpiyor.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; haberine göre; Adana’nın Karaisalı İlçesi Kızıldağ bölgesinde 2008 ve 2009 yıllarında yapılan rehabilitasyon çalışmaları sonucu sahaya getirilen fidanlar genç orman oluşturmaya başladı. Görüntüleri ile görenlerin beğenisini toplayan ağaçlar büyümeye devam ediyor. Bu ağaçların büyümelerinde baskı oluşturan ağaçlara ise müdahale ediliyor. Kesilen yaşlı ağaçlar ekonomiye kazandırılıyor.

Yetkililer, gençliğin önünü açtıklarını belirterek, “Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü, Kızıldağ Orman İşletme Şefliği 19-20 nolu bölmelerde 2008 ve 2009 yıllarında yapılan rehabilitasyon çalışmaları sonucu sahaya getirilen fidanlar genç orman oluşturmaya başladı.  Bu yıl yapılan çalışmayla oluşan genç orman üzerinde baskı yapan yaşlı ağaçlar sahadan uzaklaştırıldı. Gençliğin üzerinin boşaltılmasıyla hem çıkan emval ekonomiye kazandırıldı hem de oluşturulan genç ormanın yaşam ortamı iyileştirildi” ifadelerini kullandı.