Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcu uçuşlarına kapatılmasının ardından, havaalanı çevresi adeta hayalet kentte döndü.
Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte 10 ağustos tarihinden itibaren Şakirpaşa Havalimanı yolcu uçuşlarına kapatıldı. Havalimanı’nın kapatılmasının ardından havalimanı çevresi sessizliğe büründü. Yolcu trafiğinin sona ermesiyle yolda yaşanan araç trafiğinden de eser kalmadığı görüldü.
İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Eskiden tıklım tıklım dolu olan kafe ve restorantlar artık bomboş duruyor. Bazı işyerleri daha ilk haftalardan kepenk kapatmaya başlamış durumda. Kalan esnaf ise, iş olmaması nedeniyle daha fazla işletmelerini ayakta tutamayacaklarını söylüyor.
RESMEN KAPATILDIHavalimanı çevresinde bulunan vatandaşlar ve esnaflar havalimanlarının tekrar yolcu taşımacılığına açılmasını istiyor. Vatandaşlardan, havalimanının kapatılmadığını söyleyenlerin olduğunu belirtti. Ancak havalimanının yolcu taşımacılığına kapatılmasının anlamının, tamamen kapanma anlamı taşıdığını vurgulayan vatandaşlar, “Zaten baktığınızda kapanmış olduğunu görüyorsunuz” ifadelerini kullandılar.
HAVALİMANI BURADA İNSANLARIMIZIN GELİR KAYNAĞIYDILatif Şahin isimli vatandaş, kendisinin bu mahallenin çocuğu olduğunu anlatarak, “ Yaşım 70’i geçti. Ben bu mahallede büyüdüm. Havalimanı burada insanlarımızın gelir kaynağıydı. Yolcular mahallemizden alışveriş yapıyorlardı. Bizler uçakları izlemeyi seviyorduk. Uçakların iniş, kalkışlarını izliyorduk. Ama artık böyle bir imkan kalmadı. Gerçekten sessizliğe büründü mahallelerimiz” dedi.
Mehmet Kartal isminde nakliyeci ise, havaalanı yolcu uçuşlarına kapanmasıyla işlerinin bittiğini anlattı. Yinede gelip havalimanı önünde rızkını beklediğini dile getiren Kartal, “Esnaflarımız dükkanlarını kapattılar. Ben 30 yıldır buradayım. Havaalanı’nda nakliye işi yapıyorum. Ama iş yok artık. Gelip gölgede oturuyorum. Kime ne diyelim, derdimizi kimlere söyleyeyim. Adana havalimansız olmaz. Bitirdiler Adana’yı, esnafları” diye konuştu.
12 ARKADAŞIMIZ KENTE DAĞILMAK ZORUNDA KALDIGümrük Taksi Durağı’nın sahibi Kurtuluş Gökhan, 34 yıldır ekmek yediği durağını kapatmak zorunda kaldığını aktardı. 12 araçlarının olduğunu ve taksi şoförlerinin buradan evlerine ekmek götürdüklerini dile getiren Gökhan, 12 taksici esnafının iş yapamadıkları için kente dağıldıklarını anlatarak, “12 taksimiz vardı. Diğer esnaf arkadaşlarımızda dağıldılar. Ocak ayının 15’ine kadar yer paramı vergimi verdim” dedi.
Artık evine ekmek götüremeyecek duruma geldiğini belirten Gökhan, “34 yıllık bir maceramı bitirdiler. 3 çocuk babasıyım. Çocuklarım okula gidiyor. Onlara bakmak zorundayım. 34 yıldır burada hizmet veriyorum. Buranın kapatılmasıyla birlikte bütün esnaflar kan ağlıyor. Havalimanı kapandıktan sonra evime ekmek götüremez oldum. 3 çocuğumun günahı neydi” şeklinde konuştu.
BÜYÜK BİR KÖYE BENZEDİEsnaflardan Kasım Doğan, Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcu uçuşlarına kapanmasının üzerinden yaklaşık 2 hafta geçtiğini, bu süre zarfından buyana iş yapamadıklarını söyledi. Kendisinin balık üzerine işletmesinin olduğunu dile getiren Doğan, ”Biz esnafız. Yıllardır burada hizmet veriyoruz. Ancak havaalanının yolcu taşımacılığına kapanmasının ardından iş yapamaz olduk. Yollar bomboş. Yan tarafımızda bulunan esnaflar kapattılar. Araç kiralama dükkanları kapandı. Gümrük Taksi kapandı. Kebapçı açıldı kısa bir süre önce ama artık oda iş yapamıyor. Büyük bir köye benzedi burası. Ne gelen var, ne giden var” dedi.
HAVAALANIMIZIN TEKRAR AÇILMASINI İSTİYORUZHavaalanının yolcu uçuşlarına kapatılması burayı köye çevirdiğine vurgu yapan esnaflardan Yılmaz Taş, “Havaalanının yolcu uçuşlarına kapatılması burayı köye çevirdi. Meydan Mahallesi köy oldu. Masalarımızı görüyorsunuz boşlar. Adana’nın bel kemiğiydi burası. 15 gündür iş yok. Mal sahibine para ödeyemiyoruz. Günlük 400 lira olan kazancım 150 liraya düştü. Herkes darabayı kapatıp gidecek. Yolcular gelip burada Adana’nın meşhur bici bicisini yer, oturur dinlenirdi. Çayını kahvesini içerdi. Artık hiçbir şey kalmadı. Havaalanımızın tekrar açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.