Adana'da seçim öncesi "2. Etap Metro Projesi" Yatırım Programına alındı!

Adana'da yapılacak olan 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, yatırım programına alındı. Proje için 1.111.115.000 TL dış kredisi belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 21:43
ilkhaber-gazetesi.com

Uzun zamandır gündemde olan Adana’da metronun 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, yatırım programına alındı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Güzergahı belirlenen proje Akıncılar İstasyonu'ndan başlayarak çeşitli bölgeleri içerecek. Dış Kredisi 1.111.115.000 TL olarak belirlenen projeye 2024 yılı sonrası başlanacağı kaydedildi.

Adana'da gerçekleştirilecek olan 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, yatırım programına alındı. 15 Ocak 2024 tarihinde 32430 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile onaylanan projeyle, Adana'nın ulaşım altyapısını güçlendirmesi hedefleniyor.

42 adet hafif raylı sistem aracının alınmasına karar verilen proje 10,20 Km’yi kapsayacak.

Metronun 2. etabının güzergahında; Akıncılar İstasyonu, Kozan Caddesi, Ege Bagatur Bulvarı, Manolya Caddesi, Yasemin ve Yıldız Caddeleri, TOKİ konutları, Fevzi Çakmak Yurdu, Teknokent, Kongre Merkezi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Alanı Bölgesi ve Balcalı Hastanesi yer alıyor.

Bu proje, Adana'nın ulaşım sorunlarına modern ve etkili bir çözüm sunmayı amaçlarken, şehirdeki toplu taşıma olanaklarını da artıracak. Projenin seçim öncesi yatırım programına alınması, şehir halkı ve uzmanlar tarafından olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar şu açıklamayı yaptı:

"Adana’nın uzun süredir beklediği; 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, Cumhurbaşkanımızın onayıyla yatırım programına alındı. Şehrimizde ulaşım sorununu azaltacak projenin yatırım programına alınmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Adana halkı adına teşekkür ediyoruz. Akıncılar İstasyonu, Kozan Caddesi, Ege Bağatur Bulvarı, Manolya Caddesi, İlim Yolu Bulvarı, DSİ TOKİ Konutları, Şehir Hastanesi, Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Stadyum’a gidecek 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi’ni, ikinci dönemimizde bitirmek için bütün gayretimizle çalışacağız."