Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te Robot Mext ilgi odağı oldu

TEKNOFEST 2024 Adana’da düzenlendi, en çok ilgi çeken yeniliklerden biri ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı standında yer alan yapay zeka destekli 'Robot Mext' oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 08:54

Teknoloji tutkunlarının büyük bir heyecanla beklediği TEKNOFEST 2024, bu yıl Adana’da gerçekleştirildi. Festivalde yer alan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı standındaki yapay zeka destekli ‘Robot Mext’ ise  en dikkat çeken yeniliklerden biri oldu. Köpeğe benzer tasarımıyla büyük ilgi gören robot, hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgisini çekti. Onu gören ziyaretçiler sevmek için sıraya girdi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Robot Mext, sanayide, güvenlikte ve fabrika içi taşımada kullanılmak üzere tasarlandı. 100 kilogram yük taşıyabilme kapasitesiyle dikkat çeken robot, teknolojik yetenekleri ile her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekti. Robot Mext, TEKNOFEST’in gözdesi haline gelirken, birçok kişi robotun sunduğu yapay zeka destekli teknolojiyi beğeniyle karşıladı.

TEKNOFEST’e ailesiyle birlikte gelen Eda, “Robot Mext aynı köpeğe benziyor. Sadece tüyleri yok. İlk gördüğümde korktum ama zarar vermiyor. Çok tatlı bir şey” dedi.