Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında meydan sıcak hava nedeniyle boş kaldı

Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü, sıcak hava nedeniyle düşük katılımla gerçekleştirildi. Atatürk Heykeli’ne çelenk sunulması ve resmi törenler ile başlayan etkinlik, 36 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle halkın ilgisini yeterince çekmedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 13:29

Adana'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Heykeline çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren halkı selamladı. Tören, şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Binbaşı Serkan Kahraman, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı ve Mustafa Kemal Atatürk ile milli direniş anısına çeşitli şiirler okundu.

SICAK HAVA NEDENİYLE MEYDAN BOŞ KALDI

Kentte anlık hava sıcaklığının 36 dereceyi bulması ve nem ile birlikte hissedilen sıcaklık değerinin 40 dereceyi geçmesi nedeniyle, etkinlikler beklenen kalabalığı çekmedi. Tören alanında katılımın düşük olduğu gözlemlenirken, vatandaşlar gölgelik alanlar aradı ve gölge bulamayanlar şapka ile güneşten korunmaya çalıştı. Torununu milli bayramları öğrenmesi için etkinliğe getiren Mehmet Başağlar, "Hava çok sıcak, etkinlik daha erken saatte yapılsaydı daha kalabalık olurdu" dedi. Askeri geçit töreninin ardından, kutlama programı sona erdi.