Adana’da 12 saatte 5’i kadın 6 kişi hayatını kaybetti

Adana’da son 12 saat içinde gerçekleşen silahlı saldırılarda 5’i kadın, 1’i erkek olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirdi, 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Saldırılar Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde meydana gelirken, olaylar şehirde büyük endişe yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:01

Adana, son 12 saat içerisinde ardı ardına gerçekleşen silahlı saldırılarla sarsıldı. Merkez Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde meydana gelen olaylarda 5’i kadın, 1’i erkek olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır olmak üzere 3 kişi ise yaralandı. 

Mezarlıkta vahşet: 3 kadın hayatını kaybetti

İlk saldırı, saat 16.00 sularında Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı'nda yaşandı. İddiaya göre Ş.E. isimli şahıs, intihar eden oğlu Muzaffer Erkova’nın ölümünden eşi Güldane Gerçek ve ailesini sorumlu tutarak onları takibe aldı. Güldane Gerçek (21), annesi Şenay ve kız kardeşi Gaye (25) ile birlikte mezarlığa geldiklerinde, Ş.E. tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Saldırgan olay yerinden kaçtı.

Sokak ortasında cinayet: Samet Aslan silahlı saldırıya uğradı

İkinci saldırı, Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi Çukurova Caddesi'nde meydana geldi. Teyzesinin evine gelen Samet Aslan, evin önünde kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi. Saldırgan firar etti.

Aile içi şiddet: 2 yaralı

Yüreğir ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi'nde ise İzzettin T. isimli şahıs, eşi Ayşegül T. ve kayınbabası Salih K.’yi silahla vurarak yaraladı. İzzettin T., olay yerinden bir motosiklet gasp ederek kaçtı ancak kısa süre sonra polis tarafından yakalandı.

Aile katliamı: şizofren şüpheli 2 kadını öldürdü

Son trajik olay, Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşandı. Şizofren olduğu öne sürülen S.A., evde uyuyan annesi Mintiha Aydın (61), babası İlyas Aydın (63) ve anneannesi Ülfet Köse’yi (80) tabanca ile başlarından vurarak öldürdü. Baba İlyas Aydın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, anne ve anneanne olay yerinde hayatını kaybetti.