Adana'da "1. Adana Mimarlık Festivali" başladı

Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından "Ve Sonra" temasıyla düzenlenen festivalde, mimarlık öğrencilerinin eserleri sergilenirken, mesleki yetkinliklerin paylaşıldığı paneller ve konuşmalar da yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 16:20

Adana'da Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından "Ve Sonra" temasıyla düzenlenen "1. Adana Mimarlık Festivali" başladı. Seyhan Çırçır Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalde, farklı üniversitelerin mimarlık bölümlerinden öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği etkinlik büyük ilgi gördü. Festival kapsamında, ulusal çapta tanınan mimar ve akademisyenler, mesleki tecrübelerini paylaşarak katılımcılara bir öğrenme ve etkileşim ortamı sunacak. Festival, paneller ve konuşmalarla mimarlık alanında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Etkinlik 26 Ekim'e kadar sürecek.

Mimarlık mesleğine farkındalık vurgusu

Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Canan Aksu, festivalin mimarlık mesleğinin önemini vurgulamak ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Öğrenciler ve akademisyenler bir arada

Festival küratörü Murat Sönmez, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin ve akademisyenlerin festivale katılarak etkileşim ve öğrenme ortamı oluşturduklarını ifade etti.

Paneller ve konuşmalarla zengin içerik

Ulusal çapta mesleki yetkinliğe sahip mimar ve akademisyenler, festivalde deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak bilgi aktarımında bulunacak.

26 Ekim'de sona erecek

Mimarlık ve tasarım alanında konuşmacıların katılacağı etkinlik, 26 Ekim'e kadar devam edecek.