9 Yıldır kuş yemi satarak geçimini sağlıyor

Adana’da Murat Ö. 9 yıldır Ulu Camii’nin yakınlarında kuş yemi satarak geçimini sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 13:37

Adana'nın Ulu Camii yakınlarında 9 yıldır kuş yemi satarak geçimini sağlayan Murat Ö., işinin zorluklarına rağmen yılmadan çalışmaya devam ediyor. Her gün kuşların aynı noktaya geldiğini ve bu alışkanlıklarının sürekli olduğunu belirten Murat Ö., "Kuşlar burada karnını doyuruyor, eğer memnun kalmazlarsa bir daha gelmezler" diyor. Mevsimlere göre değişen kuş yemini işleyerek geçimini sağlamaya çalışan Murat Ö., kazancının yeterli olmadığını da ifade ediyor.

Adana’da Ulu Camii yakınlarında de 9 yıldır duran ve kuş yemi satarak geçimini sağlayan Murat Ö. “Ben 9 yıldır bu işi yaparak para kazanıyorum ama maalesef kazandığımız para işimizi geçimimi sağlamaya yetmiyor” diye ifade etti.

Murat Ö. Kuşların yıllardır buradan ayrılmadığı belirterek şunları söyledi: “Kuşlar artık korkup kaçmıyor. Gelip burada karnını doyuruyorlar. Kuşlar da insanlar gibi aslında. İnsanlar yemek yediği bir yerde yediği yemeği beğenmezse, oradan rahatsız olursa oraya bir daha gitmez. Kuşlar da tıpkı insanlar gibi eğer yemek yedikleri bir yerden rahatsız olurlarsa bir daha oraya gitmezler.”

Murat Ö. Sattığı kuş yemini mevsimlere göre fak ettiğini belirtti.