3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı Adana'da kapılarını açtı

Adana’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçileri bir araya getiriyor. 17-20 Ekim tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, geleneksel el sanatlarını ve kültürel mirası yaşatmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 13:26

Adana’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, teşbih ve doğal taş tutkunlarını bir araya getirerek geleneksel el sanatlarına olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. Adana Valiliği himayelerinde düzenlenen etkinlik, teşbih kültürünün zengin mirasını yaşatırken, yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açıyor.

Köşger, “Tesbih fuarının Adana’da olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana’da yapılan her şeye milletçe kendi ruhumuzdan bir şeyler katmayı seviyoruz diyerek şunları söyledi: “Adana Lezzet Festivalinin açılışını sabah yaptık. Dünyada ve Türkiye’de en büyük Tesbih fuarının Adana’da olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız işlere kendi ruhumuzdan, kendi kimliğimizden bir şeyler katmamızla meşhur bir milletiz.”

Karalar, “Amacımız Adana’nın her değerini daha iyi yerlere taşımak”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar teşbihin toplumumuzdaki değerine değinerek şunları söyledi:  “Tesbih bizim toplumumuz için ve yaşam için çok değerli. Onunla Allah’a dua eder bazen sabır çeker efkar dağıtırız. Hem sanat hem de bunu icat eden sanatkarlar günümüzde gelişerek devam ediyorlar. Amacımız Adana’nın her değerini daha iyi yerlere taşımak ve yeni değerler kazandırmak. Bunun yanında esnafımın yanında olmak. Esnaf ayakta olmazsa ekonomi de ayakta kalmaz. Bu yüzden değerlerimizi ve esnafımızı korumak için üstümüze düşeni yapacağız.”

Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Onursal Başkanı Nasır Fidan, “Bu yıl 3. Gerçekleştirdiğimiz Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarımıza hoş geldiniz. Tesbih ve doğal taşlar gibi köklü geleneği geleceğe taşıma vizyonumuzu daha geniş kitlelere ulaştırmak için toplandığımız bu özel anı hep birlikte paylaşıyoruz. Tesbih kültürü yüz yıllardır hem manevi geleneği hem de el sanatı zenginliği estetik değeri ile nesillere aktarmak istiyoruz. Dünya çapında teşbih tutkunu binlerce kişiyi bir araya getirecektir. El emeğine, sanata ve kültürel mirasa verilen değerin somut değerin göstergesidir” diye ifade etti.

Göger, “Adana sanatıyla, kültürüyle, tarihi ile her zaman öncülük etmiş şehrimizdir”

Adana Sanat ve Sanatkarlar Odası Başkanı Niyazi Göger, “Adana sanatıyla, kültürüyle, tarihi ile her zaman öncülük etmiş şehrimizdir. Bunun en güzel örneklerinden birisi bu yıl 3. Düzenlediğimiz Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarımıdır. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan fuarımıza geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi vardı. Aynı ilginin bu yılda artarak devam etmesini doğru yolda olduğumuzun işaretidir” dedi.