15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün açılışına sayılı zaman kaldı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan ancak maddi olanaksızlar nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’na devredilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün açılışına sayılı bir zaman kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 18:11
ilkhaber-gazetesi.com

Bayram BULUT -Abdurrahim SAĞ -Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan ancak maddi olanaksızlar nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’na devredilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün açılışına sayılı bir zaman kaldı. Köprünün büyük bölümünün tamamladığı çekilen son fotoğraf karesine yansıdı.

Adana’da kent trafiğini rahatlatması beklenen köprü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde son çalışmalar devam ediyor. Adana’da yeni stadyum, adliye sarayları ve üniversite kampüslerinin trafik yükünü rahatlatması beklenen bin 669 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olacak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün temeli büyükşehir belediyesi tarafından 2016 yılında atıldı.

2019 yılına kadar köprünün ancak üçte biri tamamlanabildi. Köprüyü mevcut haliyle devralan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na 700 milyon liralık kaynak aktarımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ağustos 2020’de onaylandı. Daha sonra ise köprü için ihale yapıldı ve inşaat yeniden başladı.

3 yıllık sürede köprüde hummalı bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmaların ardından köprü tamamlanma aşamasına geldi.

Köprüde son rutuşlar yapılırken köprünün son hali objektiflere yansıdı. Fotoğraf karesinde köprünün büyük bölümünün bittiği görüldü. Nisan ayının sonunda açılması beklenen 15 Temmuz Şehitler Köprüsüyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adana’nın boğaz köprüsü benzetmesini yaptı.

 Köprüyle ilgili geçtiğimiz dönemde bilgiler paylaşan Karaismailoğlu, “Adana'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü şehre hizmet edecek bir köprü. Adana'nın Boğaz Köprüsü diyebiliriz. Bunu da 28 Nisan itibarıyla inşallah açılışını yapacağız. Çok önemli bir proje. Türkiye'de ulaşımda sağlıkta hayal edilemeyen birçok şeyi gerçekleştirdi. Ülkemiz güçlü altyapıyla büyüyecek” demişti.