1 yıl önce temeli atılan üst geçit hayal oldu

Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önündeki yoldan karşıya geçmenin tehlike yaratması sebebiyle 17 Ocak 2023 tarihinde temeli atılan üst geçit hala tamamlanamadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:54
ilkhaber-gazetesi.com

Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önündeki yoldan karşıya geçişlerin öğrenciler için tehlike arz etmesi sebebiyle üst geçit yapılması planlanmıştı. Birçok kazanın yaşandığı, öğrencilerin korkuyla geçtiği yer için verilen bu karar sonucunda 17 Ocak 2023 tarihinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve birçok öğrencinin de katılımıyla belediye tarafından üst geçidin temeli atıldı.

Fakat neredeyse 1 yıla yakın bir zaman önce temeli atılan üst geçit bir türlü tamamlanamadı. 17 Ocak’ta Başkan Karalar’ın “Öğrencilerimizin final sınavları bitmiş. Arkadaşlar dedi ki ‘Çoğu öğrenci yok. Temel atmayı erteleyelim. Ama ben dedim ki; ‘Hayır biz başlayalım, temeli atalım’. Çünkü burası çok önemli ve sorunun bir an önce giderilmesi gereken bir yer. Ben de burada bizzat birkaç kazaya şahit oldu. Çok fazla yaralamalı kaza oluyordu. Kardeşlerimizi buradaki trafik teröründen kurtaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek temelini attığı üst geçit sorunu halen giderilmedi.

TEMEL ATILDI, DEVAMI YAPILMADI

O zamanki konuşmasında “İnşallah bunu da çok yakın zamanda çözeceğiz” diyerek bu konuya verdiği önemi ve durumun aciliyetini vurgulayan Karalar, verdiği sözü hala yerine getirmedi.

Yurtta kalan öğrencilerden biri olan Zeynep Beyza Aksan adlı Psikoloji 3. Sınıf öğrencisi de üst geçidin yapılacağından duydukları mutluluğu temel atma töreninde dile getirmiş, “Burada kalan herkes gibi maalesef bu yolu çok sık kullanmak zorunda kalıyorum. Işıklandırma olmasına rağmen bizzat bazı kazalara da şahit oldum. Bu biz ve ailelerimiz için oldukça endişe verici bir durum. Ama taleplerimiz doğrultusunda yapılan bu üst geçit ile beraber bizim ve ailelerimizin endişelerinin biraz da olsa azalacağını düşünüyorum” demişti. Hala yapılamayan üst geçitten dolayı öğrencilerin mutluluğu ertelendi.