Şiveydiz: Geleneksel Türk Mutfağının Lezzet Dolu Tarifi

Zengin aroması ve doyurucu malzemeleriyle dikkat çeken Şiveydiz, kuzu eti ve taze sarımsak ile hazırlanan lezzetli bir yemektir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tarifi!

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 16:56

Şiveydiz, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olarak öne çıkıyor. Kuzu etinin, taze sarımsak ve nohut ile buluştuğu bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunuyor.

Malzemeler:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

250 g kuzu kuşbaşı

500 g ayıklanmış taze sarımsak

1 su bardağı haşlanmış nohut

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

Tuz

Sıcak su

Üzeri için:

Tereyağı

Nane

Yapılışı:

Öncelikle kuzu etini bir tencereye alın ve üzerini hafif geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Suyunu çektikten sonra zeytinyağını ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Taze sarımsakların beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar halinde keserek, tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.

Ardından haşlanmış nohutları ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Başka bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ekleyerek yoğurdu ılındırın ve azar azar tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra tuzla tatlandırın.

Son olarak, tereyağını eritip naneyi ekleyerek, naneli sosu yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yaparak, bu lezzetli yemeği afiyetle tüketebilirsiniz.