Ramazan ayı tüm bereketiyle devam ederken, oruç ibadetini sürdüren Müslümanlar bugün 15. günü idrak ediyor. 1 Mart’ta başlayan Ramazan ayı, bu yıl toplam 29 gün sürecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler takvimine göre, bayramın ilk günü 30 Mart 2025 Pazar gününe denk geliyor. Buna göre, Ramazan ayının tamamlanmasına 14 gün, bayrama ise 15 gün kaldı. Bayram öncesinde en faziletli gece kabul edilen Kadir Gecesi de 26 Mart Çarşamba gecesi idrak edilecek.
Bayrama Kaç Gün Kaldı?Ramazan ayının toplam 29 gün süreceği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanmıştı. Buna göre, Ramazan ayının bitmesine 14 gün, Ramazan Bayramı’na ise 15 gün kaldı.
Bayram tarihleri şu şekilde:
Arefe Günü: 29 Mart 2025 Cumartesi Bayramın 1. Günü: 30 Mart 2025 Pazar Bayramın 2. Günü: 31 Mart 2025 Pazartesi Bayramın 3. Günü: 1 Nisan 2025 Salı
Kadir Gecesi Ne Zaman?Ramazan ayının en faziletli gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi, bu yıl 26 Mart 2025 Çarşamba gecesi idrak edilecek. Bu mübarek geceyi ibadetle geçirmek isteyenler için şimdiden hazırlıklar başlamış durumda.