Yenişehir'de 11. Uluslararası Bisiklet Festivali coşkuyla kutlandı

Yenişehir Belediyesi'nin destekleriyle Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bisiklet Festivali, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirildi. Festival, Türkiye'nin yanı sıra İran, Irak ve Azerbaycan'dan gelen bisikletçilerin katılımıyla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:57

Yenişehir Belediyesi tarafından geçen yıl Fuat Morel Mahallesi’nde kurulan 5 bin metrekarelik Remziye Günay Eryılmaz Bisiklet Eğitim Parkı, etkinliğin buluşma noktası oldu. Burada bir araya gelen bisikletliler, sağlıklı ve çevreci hareketlilik için pedal çevirdi.

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kente gelen bisikletçilerle bir araya gelerek, Yenişehir’de sağlıklı hareketlilik için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Özyiğit, bisiklet sporunun dünyanın en güzel sporlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Yenişehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri tüm çalışmalarımızda çevreci bir yaklaşımı benimsedik. Yönetim anlayışımızı oluşturduğumuz 6 temel ilkemizden biri de hareket ilkesiydi. Sağlıklı hareketlilik için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

MERBİSDER Başkanı Süleyman Uygun ise, Başkan Özyiğit'in bisikletli yaşama ve festivale verdiği destekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Mersin’e kazandırılan bisiklet eğitim parkı için teşekkür etti.