Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nden 'Pijama' tepkileri sonrası açıklama

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninde milli sporcuların giyeceği kıyafetlerin yeniden tasarlanacağını açıkladı. Komite, sporcuların kültürel kimliklerini yansıtan yeni kıyafetlerin en kısa sürede hazırlanacağını belirtti. Ayrıca, sponsorun tasarımlarıyla Türkiye özel kreasyonunun ürünlerinin kullanılmasının da düşünüldüğü ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 12:16

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreninde milli sporcuların giyeceği kıyafetlerin yeniden tasarlanacağını açıkladı. Komite, sporcuların kültürel kimliklerini yansıtan yeni kıyafetlerin en kısa sürede hazırlanacağını belirtti. Ayrıca, sponsorun tasarımlarıyla Türkiye özel kreasyonunun ürünlerinin kullanılmasının da düşünüldüğü ifade edildi.

Yeni Kıyafetler Yolda

TMPK'nın yazılı açıklamasında, olimpiyat ve paralimpik oyunlarının açılış seremonilerinin katılımcı ülkeler için kültürel bir görsel şölen olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, çeşitli ülkelerin geleneksel kıyafetleri veya moda markalarının kreasyonlarıyla açılış törenlerine dahil oldukları belirtilerek, “Amerika Birleşik Devletleri’nden Moğolistan’a, Fransa’dan İtalya’ya kadar her ülke, kendi kültür ve geleneklerini yansıtan kreasyonlarla yıllardır bu törenlere katılmaktadır,” denildi.

'Pijama' tepkileri üzerine harekete geçildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılışı için hazırlanan kıyafetlerin kamuoyunda tepkilere neden olduğu ifade edilirken, TMPK bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Komite, “Paralimpik oyunlar açılış töreninde kullanılacak kıyafetlerin belirlenmesi sürecinde komitemizin bir dahli olmamakla birlikte, böyle bir durumun yaşanması bizleri de üzmüştür,” açıklamasında bulundu.

İleriye Dönük Planlar

TMPK, bundan sonraki süreçte paralimpik oyunlarda komiteyle istişare mekanizmasının daha erken ve sağlıklı bir şekilde çalıştırılacağını belirtti. “Bu süreçteki tüm çalışmalar, ülkemizin uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edilmesi amacıyla yapılmıştır,” denildi. Ayrıca, kıyafetlerin sağlıklı bir şekilde tamamlanamaması durumunda, sporcuların açılış töreninde Türkiye özel kreasyonunun ürünleriyle yer alabilecekleri, sponsorun tasarımlarıyla hazırlanmış spor malzemelerinin kullanılacağı ifade edildi.

Açılış Töreni Tarihi

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. TMPK, tüm sporculara başarılar dilediğini ve sürecin en iyi şekilde tamamlanması için çalışacağını belirtti.