Türkiye - Gürcistan maçı öncesi heyecan dorukta: Detaylar ve muhtemel 11'ler

Türkiye Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) ilk maçında Gürcistan'a karşı galibiyet için sahaya çıkıyor. Maç TSİ 19:00'da BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak ve TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 13:27

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye Milli Takımı, F Grubu'ndaki ilk maçına Gürcistan karşısında çıkacak. Ay-yıldızlılar, BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak olan maça büyük bir hazırlıkla giriyor.

Türkiye - Gürcistan maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Türkiye - Gürcistan karşılaşması Türkiye saati ile 19:00'da başlayacak.

Maç, TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Hakem ve Yardımcıları:

Karşılaşmayı Arjantinli hakem Facundo Tello yönetecek. Yardımcılıklarını ise yine Arjantinli hakemler Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Litvanya'dan Donatas Rumsas olacak. VAR görevini ise İspanyol hakem Alejandro Hernandez üstlenecek.

Türkiye ile Gürcistan milli takımları daha önce resmi ve özel maçlarda 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Türkiye 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Toplamda 12 gol atan Türkiye, kalesinde ise 5 gol gördü.

Muhtemel 11'ler:

Türkiye: Mert (Kaleci), Kaan, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Hakan, Arda, Kenan, Kerem, Barış Alper

Gürcistan: Mamardashvili (Kaleci), Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze, Kvaratskhelia, Mikautadze

Ay-yıldızlılar, Gürcistan maçının ardından sırasıyla Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Grubu ilk iki sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselmeyi hedefleyen Türkiye, taraftarlarını sevindirmek ve şampiyonada ilerlemek için büyük bir motivasyonla sahaya çıkacak.

Milli takım kadrosunda genç yeteneklerin yanı sıra deneyimli isimler de bulunuyor. EURO 2024'te 26 futbolcunun yer aldığı kadroda, 12 oyuncu ilk kez şampiyonada mücadele edecek.

Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, son hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini dört gözle bekliyor. Taraftarlar, milli takımın güçlü performansıyla galibiyetle başlamasını umut ediyor.