Türkiye, EURO 2024'te Hollanda'yı devirmeye hazır

Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dolu bir çeyrek final mücadelesine hazırlandı. Millî takımımız, turnuvanın ev sahibi Almanya'da düzenlenen prestijli organizasyonda, bugün Hollanda ile karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 10:35

Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dolu bir çeyrek final mücadelesine hazırlandı. Millî takımımız, turnuvanın ev sahibi Almanya'da düzenlenen prestijli organizasyonda, bugün Hollanda ile karşılaşacak.

Türkiye, grup aşamasında gösterdiği etkileyici performansla adını çeyrek finale yazdırdı. Hollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmenin hesaplarını yapan Ay-Yıldızlılar, bugün oynanacak olan maçın başlama saatini bekliyor.

EURO 2024 Çeyrek Final müsabakasında Hollanda karşısında da iddialı olan ve şampiyonada son 8 takım arasına kalan Türkiye A Millî Takımı, Hollanda'yı da mağlup ederek yarı finale yükselmeyi hedefliyor.

EURO 2024'te tarihi başarısını daha da ileri taşımak için sahaya çıkacak ve millî gururumuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak olan A Milli Takımı'nda Avusturya maçında attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yapan ve bu hareketi nedeniyle UEFA tarafından 2 maç men ceza verilen Merih Demiral forma giyemeyecek.

Berlin Olimpiyat Stadyumu'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak. Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clément Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. Müsabakada Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jérôme Brisard ise VAR olarak görev yapacak.

A Millî Takım teknik direktörü Vincenzo Montella: Kazanmak istiyoruz

A Millî Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçıyla ilgili açıklamasında, saha güvenle sahaya çıkacaklarını belirterek, “Alçak gönüllü olmayı unutmamız ve duygularımızı yönetmemiz gerek. Turnuvadaki en genç takımız. Çok az sayıda oyuncu bu seviyede daha önce top oynadı. Bizim bu maça odaklanmamız gerek, kazanmak istiyoruz. Taraftarımız harika. Bütün maçlarda harikaydı. Son derece coşkuluydular. O coşkularını, sevgilerini stattan, otele her noktada gösterdiler. Her zaman çok doğru davranış sergilediler. Yarın da kendilerinden bunu bekliyorum. Hollanda'nın taraftarı da güçlü bir taraftar ama ben çok takip edemedim. Kasım ayında burada Almanya ile oynadık. Stadyumda neredeyse tamamen Türk taraftar vardı” dedi.

Tarihimizdeki 631. müsabaka

Ay-Yıldızlılar, bu maçla beraber tarihimizdeki 631'inci müsabakaya çıkmış olacak. Millîlerimiz, 101 yıllık tarihinde 345'i resmi, 285'i özel toplam 630 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 237 yenilgi yaşadı. A Millî Takımımız, 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 88'i ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 860 gol attı, kalesinde 903 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden Ay-Yıldızlılarımız, 630 karşılaşmanın 546'sını Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.