Türkiye- Avusturya karşılaşması ne zaman? Saat kaçta?

A Milli Futbol Takımı, Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final için sahaya çıkıyor. Son 16 turunda Avusturya ile karşılaşacak Milliler, rakibini mağlup ederek üst tura yükselmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 17:59

Leipzig Stadı’nda oynanacak olan Avusturya - Türkiye mücadelesini Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek. Ancak kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezaları nedeniyle maçta forma giyemeyecekler.

Muhtemel Kadro ve Genç Oyuncuların Performansı

Ay-yıldızlı temsilcimiz, turu geçmesi durumunda Romanya - Hollanda eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Teknik direktör Montella’nın kadro tercihi merakla beklenirken, genç oyuncular Arda Güler, Kenan Yıldız ve Semih Kılıçsoy’un performansları gözlerden kaçmayacak. Cezası sona eren Abdülkerim Bardakçı ise maçta görev alabilecek.

Maçın Yayın Bilgileri

Avusturya - Türkiye maçı 2 Temmuz Salı günü saat 22.00’de başlayacak. Mücadele, TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Kart Sınırındaki Oyuncular

Milli Takım’da 10 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor; bu oyuncuların Avusturya maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

Montella Yönetimindeki Performans

Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda çıktığı 12. maçını Avusturya’ya karşı oynayacak. Montella’nın ekibi grup aşamasında 15 gol atarken, kalesinde ise 17 gol gördü. EURO 2024’te tek mağlubiyetini Portekiz’e karşı alan Milliler, son maçlarında Çekya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselme umutlarını sürdürdü.