Turkcell, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcuları konuk etti

Turkcell, 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek yaz olimpiyatlarında Türkiye’yi atletizm ve yüzmede temsil edecek sporcuları, federasyon başkanlarını ve antrenörleri Turkcell Plaza’da ağırladı. Etkinlikte Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, sporun Türkiye markasını güçlendiren en etkili yollardan biri olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:52

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 10 yılı aşkın süredir Türkiye Yüzme ve Atletizm Federasyonlarının ana sponsoru olduklarını belirterek, "Türkiye’nin Turkcell’i olarak ülkemizin bugününe ve geleceğine yatırım yapmayı, asli işimizin vazgeçilmez bir parçası olarak görüyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyor, gençlerin gelişimi için sporun taşıdığı öneme odaklanıyoruz. Olimpik branşların gelişimine destek olmak ve ülkemizin uluslararası arenalarda daha çok temsil edilmesine katkı sağlamak en büyük önceliklerimizden" dedi. Koç, sporcuların Paris’te başarı sağlayacaklarına inandığını ifade etti.

Yüzme Federasyonu Başkanı Yalçın: "Yüzücülerimize Güveniyoruz"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Türkiye'nin sporcu başarısı ve tesisleşme konusunda dünyaya örnek çalışmalar ortaya koyduğunu belirterek, “Bu tesisler sayesinde 7’den 70’e herkes yüzme sporunu yapabiliyor. 8 sporcumuzla Paris Olimpiyatları’na katılıyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz” dedi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Başarıyı Hedefliyoruz"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise kafilede çok sayıda genç atlet olduğuna işaret ederek, "Bu durum, Türkiye’nin spora ve sporcuya yaptığı yatırımların bir yansıması. Çok verimli bir hazırlık süreci geçirdik. Paris’ten ülkemizi mutlu edecek sonuçlarla döneceğimize inancım tam" dedi.

Türkiye'yi Temsil Edecek Sporcular

Yüzme:

Kuzey Tunçelli – 800m serbest, 1500m serbest ve 10km maraton Emir Batur Albayrak – 1500m serbest ve 10 km maraton Berkay Ömer Öğretir – 100m kurbağalama Berke Saka – 200m bireysel karışık ve 100m sırtüstü Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir, Gizem Güvenç, Zehra Duru Bilgin – 4x200 serbest kadın bayrak takımı

Atletizm:

Kaan Kigen Özbilen – Maraton Ersu Şaşma – Sırıkla atlama Yasmani Copello Escobar, Berke Akçam – 400 m engelli Tuğba Danışmaz, Necati Er – Üç adım atlama Salih Korkmaz, Mazlum Demir, Ayşe Tekdal, Meryem Bekmez – Yürüyüş Buse Savaşkan, Alperen Acet – Yüksek atlama Özkan Baltacı – Çekiç atma Emel Dereli – Gülle atma Kayhan Özer – 100 m Eda Tuğsuz – Cirit atma

Turkcell, sporculara Paris’te başarılar dileyerek, onların Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirtti.