Türk basketbol milli takımlarının maçları artık TRT'de

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile Avrupa Yayın Birliği (EBU) arasında imzalanan yeni yayın ortaklığı anlaşması sayesinde basketbolseverler, erkek ve kadın milli takımlarının maçlarına ücretsiz erişim sağlayacak. Türkiye'deki basketbolseverler, kadın ve erkek milli takımlarının maçlarını EBU üyesi TRT aracılığıyla canlı ve ücretsiz olarak izleyebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 20:12

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile Avrupa Yayın Birliği (EBU) arasında imzalanan yeni yayın ortaklığı anlaşması sayesinde basketbolseverler, erkek ve kadın milli takımlarının maçlarına ücretsiz erişim sağlayacak. Kasım 2025’te yürürlüğe girecek olan bu dört yıllık anlaşma, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 19 EBU üyesi ülkenin kamu hizmeti televizyonu, radyo ve dijital platformlarını kapsıyor.

Türkiye'deki basketbolseverler, kadın ve erkek milli takımlarının maçlarını EBU üyesi TRT aracılığıyla canlı ve ücretsiz olarak izleyebilecek. Bu anlaşma, tüm grup aşamalarından final maçlarına kadar birçok önemli karşılaşmanın yayın haklarını içeriyor. Özellikle grup aşaması, çeyrek finaller, yarı finaller ve final maçları, EBU üyeleri tarafından geniş kitlelere ulaştırılacak.

FIBA Medya ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Frank Leenders, bu ortaklığın basketbolun artan popülaritesini vurguladığını belirterek, "Avrupa Yayın Birliği’nin erişimi ve uzmanlığı, basketbolseverlere daha fazla maç izleme imkanı sunarken, Avrupa'da basketbolu desteklemek için kaliteli bir platform sağlayacak" dedi.