Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki ilk yarışı kazandı: Üst üste 11. zafer!

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 7. ayağında Autódromo Internacional do Algarve pistindeki ilk yarışı kazandı. Üst üste 11. galibiyetini elde eden Razgatlıoğlu, genel klasman liderliğini güçlendirdi ve rekoru kırmaya bir adım daha yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2024 10:26

Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 7. etabı Portekiz'de heyecan dolu bir şekilde devam ediyor. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, pole pozisyonundan başladığı ilk yarışı domine ederek zafere ulaştı ve üst üste 11. galibiyetine imza attı.

20 tur süren mücadelede en yakın rakibi Danilo Petrucci'yi geride bırakan Toprak, Portekiz pistinin zorlu virajlarında da üstünlüğünü korudu. Bu sonuçla birlikte genel klasmanda da liderliğini pekiştiren başarılı sporcu, puanını 328'e yükseltti.

REKOR KIRMASININ EŞİĞİNDE

Üst üste 11. galibiyetiyle Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın elinde bulunan "üst üste en çok yarış kazanan sürücü" rekorunu egale eden Toprak, yarın yapılacak Superpole yarışını kazanması halinde bu rekorun tek sahibi olacak. Eğer Türk pilot bu başarıyı elde ederse, motor sporları tarihinde önemli bir dönüm noktası yaşanacak.

YARIN SON DURAK

WSBK'nın 7. etabının ikinci yarışı, 11 Ağustos Pazar günü saat 20:00'da yapılacak. Tüm gözler Toprak Razgatlıoğlu'nun üzerinde olacak. Bu heyecan dolu mücadeleyi Red Bull TV'den canlı olarak takip edebilirsiniz.